Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nu kan du hjælpe de lokale iværksættere

Brødrene Kirkedal Koustrup fra Thyborøn er nogle af dem, der er interesseret i crowdfunding til Thyborøn Surfcenter. Foto: Lars Kamstrup
Mandag 15. juni åbnede platformen for crowdfunding, hvor alle kan hjælpe iværksættere i gang med deres virksomhed
Annonce

Lemvig: Fra mandag den 15. juni er det muligt at støtte sine lokale favorit projekter på www.støt-lemvigegnen.dk Interesserede iværksættere, virksomheder og eventudviklere kan allerede nu gøre deres projekter klar til at få støtte på hjemmesiden for en ny lokale crowdfunding platform, som Lemvig Kommune lancerer sammen med virksomheder, der giver tilskud til lokal udvikling.

www.støt-lemvigegnen.dk kan benyttes af alle, der ønsker at støtte dem, der skaber lokal udvikling i form af nye oplevelser, produkter og events. Ved lanceringen kan medier samtidigt mødes med repræsentanter for investorer og iværksættere.

Annonce

Opbakning

Seks lokale virksomheder; FMC-Cheminova, Skovgaard Invest, Mediehuset Lemvig, Vestjysk Bank, Beierholm Revision og Jysk Energi har givet tilsagn om tilsammen en halv million kroner til projekterne på den lokale crowdfunding platform, som Lemvig Kommune administrerer.

- Vi ønsker at støtte lokale iværksættere, støtte nye produkter og dermed det lokale erhvervsliv. Vi vil hjælpe gode initiativer i gang, som måske ellers vil få svært ved at blive realiseret. For os er det vigtigt at styrke og udvikle Lemvigegnen, siger Jakob Kyllesbech, direktør for FMC Rønland.

Samme linje er repræsentanter for de øvrige fem virksomheder, der sætter penge i projektet, inde på. Det er vigtigt for dem at støtte den lokale udvikling.

Annonce

Projekterne

Flere iværksættere og virksomheder er allerede i kontakt med kommunen om muligheden for at udnytte crowdfunding platformen til at søge finansiering til projekter.

Blandt dem er Helle Langer, iværksætter og leder af spillestedet 18B i Harboøre. Hun vil søge penge til etablering af et keramikværksted for børn og voksne ved spillestedet, hvor interesserede kan ”få fingre i og lege med ler”, som hun siger.

En række virksomheder og kommunen starter crowdfunding for at hjælpe virksomheder i gang i Lemvig. Foto: Morten Stricker

- At etablere en lokal crowdfunding platform giver virkelig god mening. Iværksættere her på egnen har mange ideer og vil gerne afprøve dem. Det kræver ofte en del penge, som de fleste, der starter op, ikke har for mange af. Nu kan vi prøve vores ideer af med hjælp fra andre, siger Helle Langer.

- Vi kan teste, om en ide er god. Iværksætteren får fingeren på pulsen. Plus: Er der så lokale, der giver penge til ideen, giver det jo også lokalt ejerskab til projekterne og dermed en mere solid opbakning og grundlag for at gå videre med ideen, siger hun.

Også brødrene Sigurd Carl og Jarl Asger Kirkedal Koustrup, der har startet Thyborøn Surfcenter, overvejer at søge penge til deres ny virksomhed, hvor de blandt andet underviser i vindsurfing og paddlesurf.

- Vi er enormt glade for den gode ide og initiativet fra kommunens side. Det vil helt klart kan hjælpe nystartede virksomheder som vores - især i en by som Thyborøn, hvor folk er så gode til at bakke op, siger Sigurd Carl og Jarl Asger Kirkedal Koustrup.

Annonce

Handel ser også muligheder

- I både Thyborøn og Lemvig bruger vi events til at tiltrække kunder til byernes butikker og restauranter. COVID-19 har øget dette behov og gør, at vi er nødt til at tænke anderledes. Støt-lemvigegnen.dk giver mulighed for at teste nye ideer til events samtidig med, at der skaffes penge til at realisere dem, siger Mai Lindegaard, handels- og eventchef.

Du og din nabo kan hjælpe

På støt-lemvigegnen.dk vil der løbende komme projekter ind, der søger om penge.

Du og din nabo kan være med til at gøre ideer til virkelighed ved at købe produkter eller ydelser, projekter tilbyder på støt-lemvigegnen.dk. Ofte vil det være en forsmag på det produkt, iværksætteren gerne vil udvikle, som du kan købe.

Ved at støtte projekterne er du med til at skabe nye lokale produkter og aktiviteter, som du siden hen kan købe eller deltage i.

www.støt-lemvigegnen.dk har to typer projekter:

Iværksætteres og virksomheders produkt- og forretningsudvikling

Nye events og nye tiltag på eksisterende events

Kommunen har nedsat en kvalitetssikringsgruppe, der gennemgår ansøgeres forslag. Det sker for at sikre, at projekter og ideer, der modtager penge, er overensstemmelse med de kriterier, der findes for ansøgninger. Kriterierne kan ses på støtlemvigegnen.dk.

Lokale virksomheder støtter også

Når det projekt du støtter har nået halvdelen af sin målsætning, så står de seks førnævnte virksomheder klar til at matche beløbet 1:1, dog maximalt 50.000,- kroner og kun så længe, der er penge i puljen, virksomhederne stiller til rådighed. Fra starten er der 400.000 kr. plus 10 stk. markedsføringspakker á 10.000 kr. i puljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce