Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny årbog rammer boghandlen

Det er ottende gang at arkivsamvirket i Lemvig Kommune udgiver årbogen. Foto: Lemvig Bibliotek
Lemvigbogen udgives i år for ottende gang og rummer som tidligere historiske beretninger fra egnen
Annonce

Lemvig: Lørdag den 23. november udgiver Arkiv samvirke for ottende gang "Lemvigbogen", der rummer historiske beretninger fra egnen.

Som tidligere år er det lokale skribenter fra de lokale arkiver, der har gravet bidragene frem og bearbejdet dem til brug for Lemvigbogen. I år rummer bogen fem forskellige beretninger, der blandt andet beskriver historien om Gudum Maskinfabrik og Dybe Elværk, men den rummer også personlige skildringer. Blandt andet har den tidligere vognmand og foderstofuddeler i Bækmarksbro, Kristian Luno Jensen, skrevet sine erindringer, som er bearbejdet til brug for Lemvig-bogen. En anden interessant historier er beretningen fra 1872, der beskriver, hvor langsommelig en rejse kunne være, når man skulle til sølvbryllup i Hygum Præstegård.

Lemvigbogen rummer også en dramatisk fortælling om Lemvig-sømanden, der i Nørre Sundby blev udsat for et rovmord. I et forsøg på at skaffe nogle kontanter, blev sømanden overfaldet og skudt - uden at gerningsmanden fik noget stort udbytte ud af overfaldet.

De fem beretninger er i år gravet frem af Myrna Nielsen, Gitte Fiskbæk, Dorte Svendsen samt Kristian Præstegaard. Sidstnævnte har leveret to bidrag til bogen, der i øvrigt bliver udgivet i forbindelse med en reception på Lemvigegnens Lokalhistoriske Arkiv, der har adresse på biblioteket i Lemvig. Det foregår lørdag den 23. november klokken 11, hvor bogen bliver præsenteret af redaktøren, Christian Møller, fra Harboøre Lokalhistoriske Arkiv.

Årbogen kan købes i forbindelse med receptionen, men vil umiddelbart efter også kunne købes i Lemvig Boghandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce