Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny folder viser Laila Westergaards unikke kunstværker i Lemvig Kommune

"Kniplingestolen" er det nyeste Laila Westergaard-kunstværk i Lemvig Kommune. Det blev i efteråret placeret ved Ferring Kirke. Her har kunstneren selv taget plads i stolen. Arkivfoto: Benny Gade
En ny folder giver et fint overblik over billedhuggeren Laila Westergaards kunstværker i det offentlige rum i Lemvig Kommune. Der er 17 værker placeret rundt i hele kommunen.

Lemvig: Fornylig udgav Dorte Fogh og Annette Østergård "Levende stene - Laila Westergaards kunst".

Bogen fortæller om billedhuggerens Laila Westergaards kunstværker, der kan ses rundt i hele landet.

Laila Westergaard - der er født og opvokset i Lemvig og i dag bosat i København - er tredje generation af billedhuggere i Westergaard-familien, og adskillige af hendes kunstværker er placeret i det offentlige rum i Lemvig Kommune.

Annonce

Nu er der udgivet en folder, der fortæller, hvor man i Lemvig Kommune kan opleve Laila Westergaards kunstværker. Der er i alt 17 værker placeret rundt i hele kommunen.

En gruppe, der repræsenterer Geopark Vestjylland, Lemvig Gymnasium, Museet for Religiøs Kunst og Lemvig Kommune samt naturligvis Laila Westergaard fik igennem en donation fra Kulturelt Samråd mulighed for at få trykt folderen.

- Salget af folderen til både Lemvig Gymnasium og menighedsrådene i Ferring og Fjaltring fik trykprisen ned. De huser alle nogle af Laila Westergaards kunstværker, siger John Clausen fra Geopark Vestjylland.

Folderen skal inspirere til at tage rundt og se hendes værker. Folderen er i den digitale udgave udbygget med seks videofilm, hvor Laila Westergaard selv fortæller historien bag netop de værker.

Heine Sand har været kamera- og klippemand på disse filmproduktioner.

Det er dog ikke alle værker, der kan ses i øjeblikket. Lemvig Gymnasium er desværre lukket lidt endnu for fysisk besøgende. I øvrigt er gymnasiet det sted med flest Laila Westergaard-værker - dem har gymnasiet syv af.

Folderen kan hentes fysisk på Lemvig Bibliotek, og den kan hentes digitalt på både Geopark Vestjyllands facebookside og Destination Nordvestkystens hjemmeside.

Folderen kan også fås, hvis man besøger Museet for Religiøs Kunst, der i øjeblikket har en mindre Laila Westergaard-udstilling i forbindelse med hendes udsmykning af hospitalskirken i det nye hospital i Gødstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce