Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny handelsplatform skal hjælpe butikker

I Lemvig og de fleste andre byer har coronakrisen medført lukkede butikker. Det har bragt en ny handelsplatform på banen. Arkivfoto: Allan Damgaard
To mænd fra Køge har udvikler ny, digital handelsplatform, der bliver rullet ud til 45 byer i Danmark - blandt andet i Lemvig.
Annonce

Lemvig/Holstebro: - Coronakrisen tvinger lokale butikker i Holstebro til at holde lukket - og det slider hårdt på lokalmiljøet. Men nu lanceres en ny online handelsplatform ved navn Vielskerholstebro.dk. Her kan lokale butikker lægge tilbud op, som borgerne kan få sendt direkte hjem til døren. Platformen er sat i verden for at redde og støtte de lokale butikker rundt omkring i Danmark, så byerne kan holde gang i de lokale hjul under krisen - men også i fremtiden.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Bag initiativet står to mænd fra Køge: 40-årige Jan Mejlkjær og hans partner 28-årige Casper Husted.

- Vi arbejder begge med e-handel, og vi har tidligere haft gode erfaringer med store handelsplatforme, fortæller Jan Mejlkjær, der sammen med sin makker etablerede vielskerkøge i den første uge, efter at Danmark lukkede ned.

Annonce

Lokalt samarbejde

Jan Mejlkjær fortæller, at det er helt afgørende, at handelsstandsforeningerne rundt om i byerne bakker op om initiativet, så budskabet kan blive udbredt til så mange lokalbutikker som overhovedet muligt.

- Handelsstandsforeningen har indgående kendskab til lokalbutikkerne og en mærkbar indflydelse på, hvor stor en succes platformen bliver. Derfor går vi efter at have et tæt samarbejde med foreningen, siger Jan Mejlkjær og peger på, at der allerede er stor opbakning fra handelsstandsforeningerne i andre byer.

Blandt andet i makkerparrets hjemby, Køge, hvor omsætningen til byens butikker ifølge initiativtagerne nåede op på 335.000 kroner efter de første 12 dage, og antallet af bestillinger nu ligger på omkring 200 om dagen.

Annonce

Ud i 45 byer

- Vi har opbakning fra handelsstandforeningerne i syv byer, og vi går nu efter at rulle platformen ud i 45 byer, fortæller Jan Mejlkjær, der understreger, at omsætningen går direkte til butikkerne.

- Vi har ikke noget økonomi i det nu, og i princippet får vi ikke noget ud af det - andet end et godt omdømme, siger Jan Mejlkjær, der dog håber på, at nogle af butiksindehaverne på længere sigt får øje på dem og vil bruge dem til at hjælpe med online markedsføring.

Torsdag i sidste uge var vielskerlemvig.dk oppe at køre.

- Når de første ti butikker på Lemvig-siden er oprettet og har lagt varer ud på siden, bliver den tilgængelig for kunderne, siger Jan Mejlkjær.

Han har fire medarbejdere, der arbejder med vi elsker-konceptet over hele landet.

- Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt vi har været i kontakt med Lemvig Handel eller Lemvig Kommune, men uanset om der er lokal opbakning eller ej, så åbner vi siderne for de enkelte byer, siger Jan Mejlkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce