Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny roman af afdøde Jane Aamund

Jane Aamund boede -bortset fra enkelte afstikker til Sjælland og København - på Lemvigegnen fra 1999 og frem til sin død i januar i år. Arkivfoto
Der er udkommet en ny roman af Jane Aamund, der døde i januar i år. "Bjergsted Drømme" trækker tråde til hendes største roman-succes, "Colorado Drømme".
Annonce

Lemvig: Da forfatteren Jane Aamund blev begravet på en råkold februarlørdag i år, sagde den ene af hendes to sønner, Jens Christian Rekling, i sin tale i Heldum Kirke, at Jane Aamund nåede at skrive manuskriptet til endnu en bog, inden hun døde.

- Den skal vi nok få udgivet, så hendes mange længere kan få lidt mere af hendes livsvisdom, sagde Jens Christian Rekling ved den lejlighed.

Nu er romanen så udkommet. Det skete fredag den 1. november. Titlen er "Bjergsted Drømme", og den er - som hendes seneste bøger - udkommet på People's Press.

TV 2 skrev tidligere på året, at "Bjergsted Drømme" er en selvstændig efterfølger til Jane Aamunds største roman-succes, "Colorado Drømme", der udkom i 1997 og som ifølge interviewbogen "Lys i Mørket", hvor Cecilie Frøkjær interviewer Jane Aamund, er udkommet i 350.000 eksemplarer.

Det var rent faktisk i Bjergsted på Vestsjælland, at Jane Aamund skrev "Colorado Drømme". Hun boede i en periode i den lille by mellem Holbæk og Kalundborg.

I 1999 flyttede hun til Nørre Nissum for at komme tættere på sin mors hjemegn. Hendes mor stammede fra gården Nørre Vinkel, der i dag er hotel. Jane Aamund boede i mange år i Lemvig, og kort før sin død flyttede hun ind i sit nybyggede hus i Nørre Nissum.

People's Press skriver følgende om den nye Jane Aamund-roman: "Ane er vendt hjem. Otte år tidligere forlod hun sin familie, to sønner og en eksmand for at følge sin store kærlighed Bob tværs over Atlanten til USA. Skæbnen vil, at han dør af et hjertetilfælde, og Ane flytter ind i et lille hus på Vestsjælland i byen Bjergsted, langt fra de amerikanske vidder og den store passion" og fortsætter:

"Hun er stadig i sorg, plaget af skyldfølelse og angst, men forsøger at finde fodfæste i sin nye tilværelse som enlig kvinde. Hun får arbejde som journalist på et dagblad, men drømmer om at være forfatter på fuld tid. Jobbet på avisen bliver en billet til eventyr, og Ane er ambitiøs og tager for sig af både muligheder og mænd, indtil hun forelsker sig i Joakim. Deres forhold er kompliceret, de har ”dine og mine børn” og forskellige indstillinger til, hvad et godt liv er. Men hvad er det, Ane længes efter?".

"Bjergsted Drømme" beskrives af forlaget som en livsbekræftende, humoristisk og erotisk roman om kærlighed og dens grænser, og om at leve det liv, man drømmer om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce