Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny væg til Knud Eel-maleriet

Knud Eel-maleriet flyttes fra Nordea Lemvig til Lemvig Gymnasium. Arkivfoto
Annonce

LEMVIG: I forbindelse med Nordeas flytning fra de nuværende lokaler på Vestergade til nye moderne lokaler på Aagade efterlyste banken tidligere i år en samarbejdspartner, der havde plads til det store Knud Eel-maleri, som der ikke er plads til i de nye lokaler.

Maleriets nye placering bliver på Lemvig Gymnasium.

- Vi har modtaget henvendelser fra otte kandidater, der gerne ville have maleriet, så der har været god respons på vores henvendelse. Et af de vigtige kriterier for os var, at maleriet kom til at hænge et sted, hvor mange mennesker har mulighed for at se maleriet. Det har vægtet tungt i vores afgørelse. Der færdes nemlig rigtig mange mennesker på Lemvig Gymnasium - både i dagligdagen i forbindelse med ungdomsuddannelserne, men også i form af, at Gymnasiet lægger lokaler til rigtig mange arrangementer, der henvender sig til borgere i alle aldre, siger filialdirektør Lars Madsen fra Nordea Lemvig.

Knud Eel lavede værket i 1961 - et værk, der blev bestilt af daværende sparekassedirektør C.A. Thomsen. Knud Eel var født i Hellested på Sjælland i 1914, men flyttede senere til Lemvig og antog i 1933 navnet Eel. I Lemvig boede han på Ydunslund, og Knud Eel døde i 1968. Knud Eel var jysk bonde- og landskabsmaler af den folkelivsskildrende art.

Planen er, at maleriet flyttes fra Nordea-bygningen i slutningen af april, og det vil så blive afsløret på Lemvig Gymnasium midt i maj måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce