Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nyt galleri i Thyborøn: Det er jo lidt af et eksperiment

Jenny Tonsberg og Allan Hilleborg bruger deres fritid på at passe Galleri Vesterhav i Thyborøn. Jenny Tonsberg er til dagligt lærer på Tangsø Skole, mens Allan Hilleborg arbejder hos Vej & Park i Lemvig Kommune. Foto: Allan Damgaard
Jenny Tonsberg og Allan Hilleborg fra Lomborg åbner skærtorsdag 14. april deres nye Galleri Vesterhav i Thyborøn. Det ligger i den gamle slagterforretning i Bredgade, og her udstiller de deres kunst i form af keramik og malerier.

Thyborøn: For de besøgende i det nye galleri i Thyborøn, Galleri Vesterhav, vil det ikke være svært at gætte lokalernes forhistorie: Det har været en slagterforretning.

En del af det gamle interiør bevares nemlig i de lokaler, som Jenny Tonsberg og Allan Hilleborg i disse dage er i fuld med at omdanne til deres galleri. Det er den gamle Slagter Byskov i Bredgade, der nu forvandles til Galleri Vesterhav.

Jenny Tonsberg og Allan Hilleborg bor sammen i Lomborg, og de er begge inden for de seneste år blevet begejstret for at skabe deres egne værker - Jenny laver keramik og Allan maler.

Annonce

De bruger deres fritid på de kreative udfoldelser. Til dagligt er Jenny Tonsberg lærer på Tangsø Skole, mens Allan Hilleborg arbejder i Vej & Park i Lemvig Kommune. De er begge 62 år.

- Sidste sommer havde vi en uge med vores eget galleri i Den Gamle Smedie i Thyborøn, og det var en god oplevelse. Her havde vi næsten 700 besøgende på en uge. Det var ikke muligt at udstille i Den Gamle Smedie i år, og derfor gik vi på jagt efter et andet sted i Thyborøn, fortæller Allan Hilleborg.

Var lidt betænkelig

De faldt over den gamle slagterforretning som en mulighed. Eller rettere: Det gjorde Allan. Jenny Tonsberg var nemlig lidt betænkelig ved stedet.

- Allan fandt lokalerne helt perfekte, mens jeg kunne se alt det arbejde, der skulle gøres, inden de var egnede som udstillingssted. Vi skulle f.eks. over alle de hvide fliser med en stålsvamp for at få dem rene. Det var et kæmpe arbejde. Men jeg må inddrømme, at det er blevet et fint sted, siger Jenny Tonsberg.

Det er både butikken og baglokalet samt sågar et af de tre fryserum, der tages i brug til kunstværkerne. Så der bliver god plads til malerierne og keramikken.

Jenny Tonsberg og Allan Hilleborg med eksempler på deres kunst, der vil fylde både butikken og baglokalet i den gamle slagterforretning i Bredgade i Thyborøn. Foto: Allan Damgaard

De slår dørene op til Galleri Vesterhav skærtorsdag 14. april, og så vil der ellers være åbent i hele påsken.

- Vi skal selvfølgelig passe vores arbejde, og det er afgørende for, hvornår vi holder åbent. Men vi holder åbent i weekender og på skæve helligdage, og i sommerferien vil vi selvfølgelig være herude rigtig meget, siger Allan Hilleborg.

Der vil altid være et skilt i vinduet, der fortæller, hvornår galleriet er åbent næste gang.

Annonce

Har fået modet

Jenny Tonsberg har arbejdet med keramik i cirka seks år.

- Det begyndte jeg for alvor med, da Allan dumpede ind i mit liv for seks år siden. Jeg har tidligere haft lysten til at arbejde med keramik, men jeg har aldrig rigtigt haft modet - og i perioder heller ikke tiden - til at gøre noget ved det, siger Jenny Tonsberg.

Allan Hilleborg kom ind i kunstens verden et par år senere.

- Sammen med mine fire søskende og vores ægtefæller og kærester havde vi familiedag hos Merete Lisby på Galleri Nordenkær i Møborg. Her kastede vi os ud i forskellige kunstneriske genrer, siger Jenny Tonsberg.

- Her prøvede jeg at male - noget, jeg aldrig havde prøvet før. I første omgang sagde det mig ikke så meget, men et par måneder senere fandt jeg lærred og pensler frem igen, og så blev jeg simpelthen bidt af det. Jeg blev grebet af stemningen ved at sidde og male. Det giver en dejlig ro - det er fantastisk afstressende, siger Allan Hilleborg.

Jeg blev grebet af stemningen ved at sidde og male. Det giver en dejlig ro - det er fantastisk afstressende.

Allan Hilleborg, Galleri Vesterhav

Både Jenny Tonsberg og Allan Hilleborg har deres eget, lille galleri i forbindelse med privaten i Lomborg.

Annonce

Masser af liv

De glæder sig til at invitere indenfor i deres nye galleri.

- Vi er glade for at kunne have et galleri i Thyborøn, hvor der sker mange ting. De er gode til at skabe aktiviteter i Thyborøn - der er masser af liv i byen, siger Jenny Tonsberg.

- Nu har vi lejet lokalerne for et år, og så vil vi efterfølgende evaluere forløbet. Man kan godt kalde det lidt af et eksperiment, siger Allan Hilleborg.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce