Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nyt liv i bilforretning i Tørringhuse

Michael dambak og hobbygarn.dk er rykket ind i den tidligere bilforretning i Tørringhuse. Foto: A.P. Christensen
Hobbygarn.dk er rykket ind i salgsafdelingen i den tidligere Peugeot-forretning og udvider samtidig åbningstiden i den fysiske butik.
Annonce

TØRRINGHUSE: For godt tre år siden startede Michael Dambak webshoppen www.hobbygarn.dk i kælderen i privatboligen i Lemvig.

- Hobbygarn.dk blev startet som en netbutik, og det er stadig tanken, fortæller Michael Dambak, der dog åbnede op for, at interesserede kunder kunne komme i kælderlokalet, når der var åbent to timer hver lørdag.

- Jeg troede, at der ville komme en lille håndfuld kunder, men efterhånden greb det om sig, så der kom et halvt hundrede kunder hver lørdag, så vi udvidede åbningstiden til fire timer, fortæller Michael Dambak.

Selv om der var en særskilt indgang til forretningen, blev pladsen med tiden for trang, for der var god interesse for de produkter, som hobbygarn.dk har på hylderne.

- Alle husflidsaktiviteter oplever en positiv trend i disse år. Det gælder også strik, og med til historien hører også, at der i Danmark er strikke-designere, der hele tiden sender spændende nye designs på markedet, fortæller Michael Dambak.

Undersøgelser viser, at husflidsaktiviteter er afstressende, giver nye fællesskaber og ikke mindst en stolthed ved at lave unikke produkter med egne hænder.

Annonce

Målet er 3.000 varenumre i 2019

Da muligheden for at leje salgsafdelingen i den tidligere bilforretning i Tørringhuse opstod, slog Michael Dambak til.

- Vi flyttede herud midt i februar, og det har vist sig at være en rigtig god beslutning. Der er masser af plads, og hele arbejdsgangen med at håndtere ordrerne i webbutikken er blevet meget mere effektiv. Min drøm er, at hobbygarn.dk i år får yderligere 1.000 varenumre i sortimentet, så vi vækster fra de nuværende 2.000 til 3.000 varenumre, oplyser Michael Dambak.

Kunderne har også fundet vej til den nye beliggenhed - og åbningstiden i den fysiske butik er igen udvidet, så der nu er åbent tirsdage fra kl. 15.30 til kl. 17.30 samt lørdage fra kl. 10 til kl. 14 - og ellers efter aftale.

- Hvor det tidligere ofte var sådan, at kunderne kørte fra lokalområdet til for eksempel Holstebro for at købe garnprodukter i fysiske butikker, så oplever vi nu, at trafikken går den anden vej. Og det er vi da glade for - og lidt stolte over, siger Michael, der udover hobbygarn.dk har et civilt job som planlægger på Egholm. I hobbygarn.dk arbejder hans kone Eva Maria på fuld tid, ligesom der også er tilknyttet to fleksjobbere til virksomheden.

- Placeringen i Tørringhuse er optimal - både i forhold til webbutikken og i forhold til den fysiske butik. Nu er vi ved at være på plads, og vi håndterer omkring 100 kg garn i løbet af en 14 dages-periode. Det er meget lettere i de nye omgivelser - både for fragtmanden og for os selv, siger Michael Dambak.

Han glæder sig over en stor og loyal kundekreds, der virkelig bakker forretningen op.

- Vi oplever, at der kommer cirka 75 kunder om ugen i de seks timer, der er åbent i den fysiske butik. Mange vil gerne se og røre ved varerne, og i dialogen med kunderne får vi også et godt kendskab til nye produkter, der efterspørges, så på alle måder er kombinationen af en netbutik og en fysisk butik i vores branche absolut en fordel, mener indehaveren.

Hobbygarn.dk er også en mulighed for et besøg af strikkeklubber, husflidsfolk eller venindegruppper.

- Man er altid velkommen til at kontakte os for mulighederne, siger Michael Dambak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce