Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nyt look til Museet for Religiøs Kunst

Billetsalget er flyttet hen til cafeens disk, og der er kommet nye farver på både disken og væggen bagved. Her er det museets direktør Christine Løventoft, der står i billetsalg. Foto: Allan Damgaard
Museet for Religiøs Kunst har brugt nedlukningen til at nyindrettet butik og café. Direktøren håber, at dørene snart kan slås op - ny udstilling er på plads.

Lemvig: Når man igen må besøge Museet for Religiøs Kunst, vil gæsterne bemærke det med det samme, de træder ind ad døren: Der er sket noget nyt.

Museet på Strandvejen i Lemvig har nemlig benyttet lukkeperioden til at nyindrette butik og café.

- Det var jo ikke fordi, at vores butik og café ikke fungerede før, men der var alligevel nogle ting, der godt kunne være mere hensigtsmæssige og hyggelige, så derfor har vi ændret på det, siger Christine Løventoft, der er direktør for Museet for Religiøs Kunst.

Man bliver ikke længere mødt med billetsalg som noget af det første, når man træder ind ad døren. Det befinder sig nu ved cafeen.

- Det giver blandt andet et bedre arbejdsmiljø for de frivillige, der jo passer både billetsalg og café. De kan snakke med hinanden og aflaste hinanden ved travlhed, siger Christine Løventoft.

Ved at flytte billetsalget gav det mulighed for at indrette en mere indbydende butik, og den vil helt klart springe i øjnene, når man træder ind for. Nu bliver salgsgenstandene - f.eks. bøger og plakater - præsenteret på en langt mere indbydende måde.

Museet for Religiøs Kunst har fået en ny og indbydende butik. Foto: Allan Damgaard

Det er designvirksomheden Kaki fra Aarhus, der har udtænkt ideerne til nyindretningen af både butik og café. Det er sket i et tæt samarbejde med ansatte og frivillige på Museet for Religiøs Kunst.

Museet har haft nedsat et udvalg bestående af Christine Løventoft, sekretær og musesumsassistent Lone Løhde Rye samt formand Merete Nørby til at arbejde med planerne.

Annonce

Støvede farver

- Vi er begejstret for de ting, som Kaki har lavet andre steder. Derfor valgte vi dem. Nyindretningen skulle holdes i støvede farver og have et elegant præg over sig. Samtidig skal det spille sammen med museets ånd med f.eks. plads til refleksion, siger Christine Løventoft.


Nyindretningen skulle holdes i støvede farver og have et elegant præg over sig.

Christine Løventoft, direktør for Museet for Religiøs Kunst


Over for butikken - ud mod vejen - skal der indrettes et hjørne til børnene. Her kan de i dag sidde og f.eks. tegne, men det er planen, at det skal udbygges, så der bliver flere aktivitetsmuligheder for de yngste publikummer. I sommer oplevede museet flere børnefamilier blandt gæsterne, og dem vil man gerne tilgodese med flere aktiviteter.

Det vides ikke, hvornår det nye, udbyggede  børnehjørne kan være på plads.

Cafeen har også fået et nyt look. Der er blevet runde caféborde som supplement til de eksisterende, firkantede borde, og samtidig er der kommet en lille sofagruppe med høje sider, hvor man kan sidde lidt mere uforstyrret i forhold til de øvrige cafégæster.

Annonce

Mere hyggelig café

- Vi vil gerne have en lidt mere hyggelig café, hvor f.eks. par kan sidde for sig selv. Der er stadig mulighed for, at man kan sidde i mindre grupper, siger Christine Løventoft.

Museet vil f.eks. gerne have cafégæster, der ikke nødvendigvis ønsker at se udstillingerne. Man kan benytte cafeen uden at købe billet.

- Hvis man nu er ude at gå langs Strandveje, så kunne det måske være oplagt at drikke en kop kaffe og nyde et stykke kage hos os, siger Christine Løventoft.

Hun ved selvfølgelig ikke noget om, hvornår museet igen kan åbne, men når det sker, så venter der de besøgende nye kunstneriske oplevelser.

Annonce

Nye udstillinger

En af de nye, store udstillingerne er allerede på plads. Det er udstillingen "Mellem himmel og jord" med den franskfødte samtidskunstner Daniel Enkaoua, der i dag bor i Barcelona. Hans malerier kan opleves i to af salene samt i kælderen.

I den såkaldte galleri-gang ud mod vejen vil der være en udstilling med værker af billedhuggeren Laila Westergaard, der stammer fra Lemvig.

I museets permanente udstilling vil der også være nyheder at glæde sig over. Blandt nyhederne er et videorum.

- Vi har således haft mange ting at se til under nedlukningen, men vi glæder os meget til at kunne få besøgende igen. Vi håber, at vi snart kan åbne igen, siger Christine Løventoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce