Annonce
Lokalavisen Lemvig

Opfordring: Hold dig fra plejehjemmene

Hold dig væk fra vores plejehjem, lyder opfordringen fra kommunaldirektør Lars Keld hansen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Lemvig Kommune har indført en række restriktioner, der trådte i kraft fredag
Annonce

Lemvig: Lemvig Kommune indfører nu som ventet en række restriktioner, hvor af flere allerede er slået igennem. De vil være gældende de næste 14 dage.

- Vi har brugt dagen på at diskutere, hvordan vi skal gøre. Vi fortsætter med at passe veje, tømme renovation og den slags, men der ud over vil der ske en række ting. Blandt andet lukker vi rådhuset for personligt fremmøde fra fredag (i sidste uge, red.), siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen.

Der betyder, at man fremover vil møde en låst dør hos Borgerservice, Jobcenteret, Kompetenceværkstedet og flere andre steder.

Sundhedsplejerskerne fortsætter med at løse de opgaver, man kan, men vi begrænser det fysiske antal besøg

Lars Keld Hansen, kommunaldirektør

Annonce

Hold dig væk

Samtidigt fraråder man at besøge beboerne på de kommunale plejehjem.

- Lad være med at besøge dem. Hver enkelt plejecenter har lavet besøgsbegrænsninger, så derfor må man kontakte de enkelte plejecentre, hvis man har behov for at komme på besøg. For selvfølgelig kan der være undtagelser, men udgangspunktet er, at man skal holde sig væk, siger Lars Keld Hansen.

Baggrunden er som bekendt, at den ældre befolkningsgruppe er særligt modtagelig overfor coronavirus, som man netop ønsker at undgå at få spredt.

Ved samme lejlighed bliver servicen på pleje- og dagcentre nedsat til, hvad der svarer til weekendbemanding. Det betyder blandt andet, at der vil være færre aktiviteter i form af blandt andet gåture med ældre. Den slags vil stoppe helt.

- Sundhedsplejerskerne fortsætter med at løse de opgaver, man kan, men vi begrænser det fysiske antal besøg, siger Lars Keld Hansen.

Også den kommunale tandpleje lukker ned og tager sig kun af akutte opgaver.

Annonce

Skolerne

Allerede fra i dag har mange forældre holdt deres børn hjemme fra folkeskoler og daginstitutioner. Begge vil være lukket fra på mandag og 14 dage frem, men der vil blive pasningsordninger for de børn, der ikke kan passes på anden vis.

- Forældre kan orientere sig om nødpasning og hjemmeundervisning på Aula. Det er ting, der vil være tilgængelig på de enkelte skoler, siger Lars Keld Hansen.

Politikerne kommer også til at mærke nedlukningen, idet samtlige politiske møder er aflyst de næste 14 dage. Det rammer både udvalgsmøder og det byrådsmøde, der var planlagt til afholdelse i næste uge. Også alle eksterne møder vil blive aflyst.

- Det er klart, at det er stor indgriben i det daglige arbejde for alle medarbejdere. Vi har også sendt de medarbejdere hjem, der kan arbejde hjemmefra, og på alle måder forsøgt at begrænse antallet af medarbejdere på Rådhuset fra fredag morgen, siger Lars Keld Hansen.

Annonce

Én er i karantæne

Endelig har kommunen nedsat en krisestab, der daglig følger udviklingen og kan gribe ind, når der er behov for at foretage justeringer.

Kommunen har endnu ikke mærket noget til sygdommen blandt sine medarbejdere.

- Vi har en enkelt medarbejder, der er i karantæne, da hun har været tæt på en smittet. Men der er ikke tegn på, at hun er syg, siger Lars Keld Hansen.

Selv om man ikke kan møde personligt frem på rådhuset, er der stadig mulighed for at få fat i en medarbejder. Det kræver dog, at man henvender sig telefonisk 9663 1200. Kun ved særlige aftaler holdes fysiske møder.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: : køb abonnement på dagbladet-holstebro-struer.dk eller køb abonnement på folkebladetlemvig.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce