Annonce
Lokalavisen Lemvig

Oplagt at være med i projekt

Der er også plads til børn, der ikke er tosprogede i leg- og læringscafeen, siger Søren Christensen, der er boligsocial medarbejder ved Bo I Lemvig. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Bo I Lemvig lægger en gang om ugen lokaler til leg- og læringscafe, der er udsprunget af Kickstart-projektet
Annonce

Lemvig: Som en del af Kickstart-projektet, som Dansk Flygtningehjælp og Egmont Fonden står bag, var der lagt op til, at der også kunne være en lektiecafe.

Det er der dog allerede to gange om ugen på Christinelystskolen, som har været en del af projektet. Her har frivillige i mere end ti år hjulpet tosprogede børn med danske gloser og besværlige matematikopgaver efter skoletid.

Men i stedet for at tilbyde et projekt, der allerede var sat i søen, blev boligforeningen Bo I Lemvig koblet på projektet. En gang om ugen lægger de lokaler til det, de kalder for en leg- og læringscafe.

- Vi har i forvejen et godt samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og Integrationsforeningen Lemvig, og derfor øjnede vi en mulighed for at trække projektet herned. Da skolen i forvejen har en lektiecafe, så tænkte vi at det var oplagt at have noget mere leg her hos os, siger Søren Christensen, der er boligsocial medarbejder i Bo I Lemvig.

Annonce

God måde at skille ting ad

- Samtidig var det også en god måde at skille tingene lidt ad for børnene. De er i forvejen i skole i mange timer om dagen, og derfor kan de i stedet komme herned en gang om ugen, tilføjer Søren Christensen.

Bo I Lemvig stiller primært lokalerne til rådighed for projektet. Det er frivillige, der står for aktiviteterne, der lige efter efterårsferien startede op igen efter en længere coronapause.

Tilbuddet har været populært. Omkring 20 børn i målgruppen, som er 4.-6. klasse, dukkede op inden coronapausen, og det blev næsten en for stor succes.

- Nogle gange kunne det gå lidt vildt for sig, og derfor valgte vi at dele grupperne op, så det på skift bliver et tilbud for piger og drenge. På den måde er det også lettere at lave et tilbud, der er tilpasset henholdsvis piger og drenge, siger den boligsociale medarbejder.

Projektet er ikke kun rettet mod tosprogede børn. Også danske børn er velkomne, men ifølge Søren Christensen har der endnu ikke været danske børn, der har været en del af projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce