Annonce
Lokalavisen Lemvig

Optimismen er helt i top ved nytårsskiftet

Erik Flyvholm giver det gode samarbejde i byrådet æren for de gode poltiske resultater, der har været, og som gør, at kommunen står godt rustet til et spændende år. Her symboliseret ved gruppeformændene fra det seneste budgetforlig. Arkivfoto: Lars Kamstrup
En række markante projekter er på vej i 2020 i en tid, hvor det går godt på de fleste parametre for Lemvig Kommune
Annonce

Lemvig: - Det går godt i Lemvig Kommune.

Borgmester Erik Flyvholm (V) er en tilfreds mand, når han både ser tilbage på 2019 og frem i 2020. Det er stort set lutter positive ting, han kan omtale, og når man tager fat på stort set det eneste minus, han lige kan finde, så kan han også se en positiv udvikling på det.

For nu at starte med det, så er faldet i befolkningstallet Lemvig Kommunes helt store hovedpine.

- Netto-tallet af indbyggere er faldende. Men det er ikke så stejlt, som vi har set tidligere. Kurven flader ud. Vi ser faktisk flere unge flytte tilbage til kommunen, end vi før har gjort, og der er tegn på, at indbyggertallet i de kommende år vil rette sig op. Det vil være rigtig godt, hvis det sker, siger Erik Flyvholm.

Der er mange grunde til, det går godt. Rent politisk mener borgmesteren, at det gode samarbejde i byrådet gør, at der fra alle sider af det politiske landskab er en vilje til at være fælles om at skabe mulighederne for en god udvikling.

- Det er rigtig meget værd, at alle partier går positivt til opgaven og ikke modarbejder hinanden. Vi har et fælles mål, og det nyder vi alle sammen godt af, siger borgmesteren.

Erik Flyvholm noterer sig nogle gode statistikker. Lemvig Kommune har det laveste sygefravær, og man er kommet i Top 10 på Dansk Industris rangliste over kommuner, hvor de lokale virksomheder føler, at der er en god dialog mellem kommune og det private erhvervsliv. Med andre ord et godt erhvervsklima.

- Det er jeg stolt over. Og så har vi jo en utrolig lav ledighed, som vidner om, det går godt for de lokale virksomheder. I en trivselsmåling for skolerne ligger vi i top. Indholdet af skolerne er naturligvis vigtigt, men det er også glædeligt, vi er ved at nå i mål med at renovere kommunens skoler. Nu står 2. etape af Lemtorpskolen for døren. Og når vi er ved rammer for børn, så indvier de to store ombyggede daginstitutioner i Lemvig by i 2020, og så er vi også rigtig langt på det område.

Klimatorium rejser sig af jorden på Østhavnen. Indvielsen til august bliver et af dette års højdepunkter. Foto: Lars Kamstrup
Annonce

Byfornyelse og Klimatorium

Der er endnu et stort byggeri, der bliver sat punktum for i 2020. Det er den tidligere handelsskole, hvor den sidste etape er på vej sammen med en renovering af gårdmiljøet til glæde for både borgere og de mange, der nu arbejder på handelsskolen.

- I det hele taget går det godt med byfornyelsen. Bliver vi i Lemvig, så er vi snart færdig på havnen, og naboer og genboer har kvitteret med at renovere deres ejendomme, så der snart kun er få "dårlige tænder" tilbage i husrækkerne. De sidste kommer forhåbentlig også med. Se også på Weibelsgade, som er i god gænge nu. Vi har flere områdefornyelser i gang ude i kommunen, så der er travlhed overalt og et godt engagement hos borgerne.

Og det bliver ved med store byggerier. I 2020 indvies Klimatorium.

- Det glæder jeg mig til. Der er endnu ikke lavet aftaler om at få nogle med i etape 2, men det kommer forhåbentlig, når man kan se, hvad det er, vi får op at stå i 1. etape. Det er en satsning med klimaet i centrum, hvor vi laver udfordringerne om til opgaver, som forhåbentlig kommer vort lokale erhvervsliv til gode. Vi kender jo allerede de første eksempler. Vi er fået det klap på skulderen, at vi er udvalgt blandt de 20 kommuner, der er med i det prestigefyldte DK 2020, hvor vi er dem, der repræsenterer Midt- og Vestjylland. Vi har fat i noget rigtigt her, og jeg forventer mig meget af det, siger borgmesteren.

Annonce

Sundhedshus

Og det er ikke slut med store byggerier på tegnebrættet. Mange års forberedelser giver nu udslag i første spadestik til Lemvig Sundhedshus, som ganske vist ikke blive helt færdig i 2020, men kommer godt på vej.

- Det har varet længe - nogle vil sige for længe. Men nu er vi i godt samarbejde med regionen om dette sundhedshus, som vil være utrolig vigtigt for borgerne i Lemvig Kommune, fordi de får en række tilbud tæt på - ikke mindst når sygehuset rykker til Gødstrup i 2021. I 2020 bliver de første af regionens tilbud med blandt andet lægepraksis klar, og så kommer vort nybyggeri og de fælles aktiviteter i 2021.

Annonce

Brexit et spørgsmål

Tilbage til erhvervslivet, så går det lige nu godt for svinebønderne, som får rettet op på mange års udfordringer. Som sagt kører produktionsvirksomhederne også godt.

- Så er der fiskeriet med Brexit, som selvfølgelig rejser en række spørgsmål. Fiskeriet er et vigtigt erhverv for os, og flere nybyggerier viser også, at der er optimisme i erhvervet. Forhåbentlig finder vi også en god Brexit-løsning.

- Klimaet påvirker også vort transportsystemer. Vi kommer i front med batteritog, når Lemvigbanen er udpeget som forsøgstrækning. Det åbner muligheder for andre dele af den kollektive trafik. I forvejen har vi en hybrid-færge, men busser og måske også private kan komme med på den infrastruktur af grøn energi, der kommer fra vore vindmøller og solceller og biogas. Vi bor jo lige ved hovedledningen ude fra Nordsøen, og det er et argument, vi vil bruge over for virksomheder, der skal bruge meget - og meget gerne grøn - energi. Testcentret på Høvsøre udvides, og denne gang kan det være, det lykkes at få skabt nogle informations-aktiviteter, som måske kan kobles sammen med Klimatorium. Det er i hvert tilfælde oplagt at gøre, siger Erik Flyvholm.

Som man kan høre, er der snart ingen ende på borgmesterens optimisme her ved årsskiftet.

- Vi har en god økonomi og megen ros til administrationen for at have god styr på økonomien. det gør det meget lettere for os. Måske bliver vi økonomisk mere presset de kommende år, og så er det godt, vi har et godt udgangspunkt, så vi stadig har økonomi til at være offensive og skabe en levedygtig kommune, siger Erik Flyvholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce