Annonce
Lokalavisen Lemvig

På Venø fanger de lystfiskere

Nogle af de lokale aktører i den nye lystfiskercertificering: Lars (fra Limf.sek.), Kennet (guide), Jesper (Lemvig Camping), Lis (Venø B&N), Henrik og Gitte (Toftum Bjerge Camping) og Malene (Thyborøn Camping). Pressebillede
Limfjordsrådet har udfærdiget en certificeringsordning, der skal gøre Limfjorden til en af Danmarks vildeste lystfiskerdestinationer. Aktører i Lemvig og Struer Kommuner er med i ordningen.
Annonce

Limfjorden: Limfjordens vilde havørredbestand er så unik, at Limfjorden kan blive en af Danmarks vildeste lystfiskerdestinationer, skriver Limfjordsrådet i en pressemeddelelse.

På Venø er Venø B&B allerede certificeret som lystfiskervenlig overnatning, og det samme er tilfældet for fem andre i Lemvig og Struer Kommuner, herunder en lokal lystfiskerguide og en grejbutik.

Lystfiskere vil rejse langt for at fange havørreder. Men for at Limfjorden kan kalde sig en lystfiskerdestination, så skal lystfiskeren kunne booke konkrete produkter. Derfor har Limfjordsrådet udfærdiget en certificeringsordning, der skal sikre, at lystfiskere, der besøger Limfjorden, kan få kvalificeret hjælp til fiskeriet.

Der er i øjeblikket 56 certificerede virksomheder, der fordeler sig således: 40 overnatningssteder, 7 grejbutikker, 6 lokale guider og 3 båd/kajakudlejere. Flere er på vej ind i netværket.

- Vi synes, det er super interessant at være med i lystfiskerprojektet, da vi kan se et potentiale i at tiltrække gæster uden for vores normale højsæson, hvor vi naturligt ikke har det samme antal overnattende gæster som i sommermånederne, fortæller Lis Møller Jensen fra Venø B&B og fortsætter:

"Lystfiskere er jo en oplagt målgruppe at gå efter, da de rejser i foråret og efteråret, hvor havørredfiskeriet er på sit højeste. Vi har ikke tidligere forsøgt at tiltrække lystfiskere, da vi ikke har haft tilstrækkelig viden om fiskeriet og målgruppen. Det har vi nu, og vi er klar på at byde dem velkomne her på Venø".

Omdrejningspunktet for Limfjorden som lystfiskerdestination er hjemmesiden www.havørredlimfjorden.dk. Her kan lystfiskere finde alt det, de har brug for på én side – både på dansk, tysk og engelsk. Det være sig information om specifikke fiskepladser, specialviden om lokale forhold, aktuelle vejrforhold, steder man kan overnatte og leje båd - ja man kan sågar booke en fisketur med en lokal guide. Alt sammen fra én og samme side.

Kennet Brask, der er lystfiskerguide på Venø, kender vandet i området som sin egen bukselomme. Han har guidet mange forskellige lystfiskere i Limfjorden og i de mange havørredførende vandløb i området omkring Struer Kommune.

- Som certificeret lystfiskerguide er det jo rart at se, at den fælles indsats for lystfiskerturismen begynder at give pote, fortæller Kennet Brask og fortsætter:

"Den hardcore lystfisker er krævende, når det gælder information og service, men når de først har været her i Venøbugten vender de tilbage, for her er næsten fangstgaranti og en formidabel natur".

I 2018 havde hjemmesiden 5000 besøg. Nu er tallet oppe på 3500 pr. måned, hvilket svarer til 45.000 årligt.

Potentialet for at fange havørreder er stort. 10 af Danmarks mest produktive havørred-åer har deres udløb i Limfjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce