Annonce
Lokalavisen Lemvig

Pålidelighedsløb ved Lemvig

Lars Palle og Poul Bo Madsen er blandt favoritterne i deres Subaru Justy. Foto: Aage Kirketerp
Lemvig og Omegns Motorsport afvikler fjerde afdeling af FDM Classic 2019 - en afslappet form for motorsport
Annonce

LEMVIG: Lørdag den 17. august afholder Lemvig og Omegns Motor Sport 4. afdeling af FDM DASU Classic-turneringen.

I samarbejde med FDM afholder Dansk Automobil Sports Union hvert år et mesterskab i pålidelighedsløb, hvor mestrene kåres ud fra resultaterne i fire ud af seks løb. Faktisk er der tale om hele tre mesterskaber, idet deltagerne deles op i forskellige klasser alt efter mandskabets erfaring.

De seks løb er fordelt over hele landet, og her er Lemvig og Omegns Motor Sport blevet tildelt 4. afdeling af turneringen.

Her kan du og din klassiske bil prøve kræfter med pålidelighedsløb – en afslappet form for motorsport, hvor alle kan være med. Kort fortalt handler det om at kunne holde en bestemt gennemsnitsfart, som aldrig overstiger 50 km/t., og deltagerne ledes på vej af en letforståelig rutebog. Ruten går ofte ad nogle af Danmarks kønneste veje, så deltagerne også får en oplevelse med hjem.

Motorklubben i Lemvig forventer cirka 40 deltagende hold til start i arrangementet lørdag den 17. august.

Teknisk kontrol er hos Søren V. Jensen i Rom fra kl. 08.00 – 09.00. Her får bilerne monteret startnummer og transsponder, som bruges til at registrere tiden på ruten. Herefter vil der være officiel start fra Lemtorpskolen i Lemvig fra kl. 10.00 med en startinterval på 1 minut. Deltagerne kører herefter en tur på ca. 85 km øst for Lemvig, hvor turen byder på den flotte natur med bakker, sø og fjord – inden der er frokostpause på Lemtorpskolen.

Kl. ca. 13.30 starter deltagerne ud fra Lemtorpskolen på anden etape af løbet, hvor interesserede igen kan se de flotte biler passere forbi Lemvigs flotte havnemiljø. Herefter går ruten denne gang mod vest, og der er blandt andet en lille kort pause ved Vesterhavet, inden det går videre i det seværdige landskab til en tidskontrol i Møborg. Hjemturen går over Lomborg, Heldum og Gjellerodde, inden de atter kommer forbi havnen ca. kl. 17.30 og slutter på Lemtorpskolen igen.

Som sædvanlig er løbet for biler indregistreret 1990 eller tidligere. Dog kan nyere biler deltage i Begynder eller Åben klasse. Begynderklassen er for nye i sporten, og her starter du til halv pris.

- Vi ved, at mange indehavere af klassiske biler gerne vil bruge bilen til lidt mere end blot at køre en lille tur en gang imellem. I pålidelighedsløb får man både luftet bilen og oplever hyggeligt samvær med ligesindede, og man ser de kønneste steder i Danmark. Det er krydret med lidt konkurrence, som man kan vælge at gå meget op i eller blot at være med, fortæller løbsleder Jan Kuipers fra LOMS.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce