Annonce
Lokalavisen Lemvig

Pas på kæledyr, mennesker og miljø

Der er mange hensyn at tage, når man skyder nytårsfyrværkeri af. Pressefoto
Annonce

Nytår: Fyrværkeri er en festlig nytårstradition. Både i mange familier og i Land & Fritid. Imidlertid er der ofte delte meninger om krudtets plads i fejringen af det nye år. Nogle mennesker og dyr bliver nervøse af bragene, og affaldet kan være problematisk i naturen. Land & fritid har arbejdet med eksperter og leverandører for at skabe et bedre nytår for alle.

Hvert år står Land & Fritid i et dilemma. Mange kunder efterspørger fyrværkeri i den lokale butik, mens andre er bekymrede over dyr eller miljø og helst vil undvære nytårsknaldene. For at imødekomme begge sider har kæden gennem en årrække arbejdet med leverandører og dyrefaglige konsulenter om at rådgive dyreejere og flytte produktsortimentet i en retning, hvor sikkerhed og miljøhensyn er i højsædet. Produktchef Lars Broe fra Land & Fritid er stolt af sit sortiment, og mener, at vejledning og produktudvikling er vejen frem: - Vi gør vores yderste for at tage hensyn til alle parter. Traditionen vil bestå, uanset om vi fører fyrværkeri eller ej. Danskernes forbrug har ligget ret stabilt i mange år. Derfor mener vi, at alle er bedre tjent med, at det fyrværkeri som afskydes er af høj kvalitet, er leveret af en ansvarlig producent, og solgt med kyndig vejledning i både sikkerhed og hensyn til dyr og mennesker. Land & Fritid har sammen med dyrlæge Karen Tjørnelund udviklet en række gode råd til fyrværkeribrugere og dyreejere, der oplever, at deres kæledyr bliver angste, når der affyres krudt. Disse kan fås i butikkerne, på nettet eller på kædens Facebook-side. På vej mod et plastikfrit sortiment Land & Fritid får fyrværkeriet leveret fra Aalborg Fyrværkerifabrik (AFAC). Virksomheden har i mange år været respekteret for sit høje fokus på forbrugersikkerheden og sin høje kvalitet. I år er man gået forrest i branchen af fyrværkerivirksomheder for at udrydde plastik i fyrværkeriet, og på den måde spare naturen for tonsvis af problematisk plastaffald. Allerede i år er mere end 70% af sortimentet, herunder emballagen, helt plastfri, og både AFAC og Land & Fritid regner med, at plastikken er helt udfaset til næste år:

- Jeg tror rent faktisk, at vi er de første i verden, der går hele vejen og har efterspurgt en ren plastfri fyrværkeriproduktion. Vi kommer til at se en helt ny generation af fyrværkeri på få år, og i den proces går vi forrest, siger Thomas Brix Pedersen, adm. direktør, AFAC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce