Annonce
Lokalavisen Lemvig

Publikum deltager i skabelse af kunstværk

Torsdag den 15. oktober kan publikum deltage i skabelsen af lyskunstværket Opus Unitum på Bovbjerg Fyr. Pressebillede
Annonce

Bovbjerg: Bovbjerg Fyr inviterer i denne uge til efterårsferiestemning i fyrgården med lune vafler og varm æblegløgg, og hele nordhusets udstillingsplads er reserveret til den unge dansk-grønlandsk kunstnergruppe Siiku.

Deres udstilling "Ildhaab" er en kunstnerisk behandling af klimakrisens overhængende trussel i en blanding af organisk materiale, "new nature" (plastelementer fundet og indsamlet i naturen) og nye teknologier, som inddrager, motiverer og efterlader beskueren med et strejf af håb.

På udstillingen præsenterer Siiku både maleri, videoprojektion, installationskunst og samskabelse.

Torsdag den 15. oktober er publikum inviteret til at deltage i samskabelsen og fuldendelsen af co-creation lyskunstværket Opus Unitum. Det pyramideformede installationskunstværk indgår i Siikus udstilling "Ildhaab", og publikums samskabte elementer vil indgå i udstillingen sammen med elementer fra det tilsvarende samskabelsesevent i København i september - og på den måde bygge bro fra øst til vest.

Siiku - opkaldt efter det grønlandske ord for is - er en dansk/grønlandsk kunstnergruppe grundlagt i 2017 af Rasmus Nielsen (født i 1984 i Lyngby) og David H. Péronard (1981, Nuuk) for at skabe solidaritet og empowerment i en tid præget af klimakrise og øget global ulighed.

Udstilling og samskabelsesarrangement er støttet af Kulturelt Samråd Lemvig.

Øvrige udstillende kunstnere er Ole Kildegaard, Jens Stobberup, Else Husted Kjær, Poul Kjær og Tove Louis Andreasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce