Annonce
Lokalavisen Lemvig

Realdania-støtte til Bovbjerg Fyr udløser særarrangementet 'Platter og paletter - fyret i farver'

Bovbjerg Fyr har fået støtte af Realdania til arrangementet "Platter og paletter - fyret i farver", der vil finde sted i fyrgården og fyrhaven i maj/juni. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Bovbjerg Fyr er blandt de 34 kulturinstitutioner, der har fået ekstra støtte af Realdania for at afbøde corona-konsekvenserne. Fyret er klar til at åbne for udeservering fra 21. april.

Bovbjerg: Bovbjerg Fyr er blandt de 34 kulturinstitutioner i landet, der har fået støtte af Realdania til aktiviteter i en hverdag, der er stadig af præget af corona og en hel eller delvis nedlukning.

Realdania giver støtten via "Byd indenfor"-puljen, der er målrettet projekter, som tidligere har modtaget støtte fra Realdania til nybyggeri, ombygnings- eller restaureringsarbejde eller til en arkitektkonkurrence før et realiseret byggeri.

Første runde blev gennemført i sommeren 2020. Anden runde i efteråret 2020 – dette er den tredje og sidste runde.

Annonce

"Byd indenfor" er en del af den filantropiske forening Realdanias samlede Covid-19-indsats på 175 millioner kroner, der udover hjælp til projekter, som er udfordret af corona-krisen, også har fokus på at understøtte en bæredygtig udvikling i byggeriet i kølvandet på krisen.

I gården og haven

Bovbjerg Fyr har fået knap 70.000 kroner fra puljen, og de skal bruges til arrangementet "Platter og paletter - fyret i farver".

- Vi har endnu ikke alle detaljer på plads, men det kommer til at foregå i maj/juni og vil løbe over en længere periode. Det kommer til at foregå i både fyrgården og fyrhaven, fortæller fyrmoster Lene Christiansen, der er den daglige leder af Bovbjerg Fyr.

Det kommer til at involvere flere kunstnere og noget spiseligt - deraf navnet. Der vil blive opstillet telte og boder, og der vil være mulighed for både at spise på stedet og tage sin "kunstplatte" med.

Annonce

Klar med udeservering

Bovbjerg Fyr glæder sig til snart at kunne åbne igen. Landets restauranter må åbne for udeservering fra 21. april, og da Bovbjerg Fyr også tilbyder mad og drikke, kan det kulturelle fyrtårn også begynde på en slags genåbning fra den dato.

- Vi kommer til at begynde med udeservering fra 21. april, men det bliver nok i mindre målestok. Det bliver vores støtteforening, der vil stå i fyrgården med en bod og f.eks. sælge kaffe. Der bliver også mulighed for noget takeaway, siger Lene Christiansen.


Vi kommer til at begynde med udeservering fra 21. april, men det bliver nok i mindre målestok.

Lene Christiansen, fyrmoster på Bovbjerg Fyr


Der åbnes for indendørs servering 6. maj, og her vil Bovbjerg Fyr være klar til at slå dørene op til det røde fyrtårn og de tilhørende bygninger.

- Vi vil være klar til at åbne helt fra 6. maj, og hvis det skulle blive tilladt før - det er der jo nogle politikere, der ønsker - så er vi også klar til det. Jo før vi må åbne, jo bedre, siger Lene Christiansen og tilføjer, at det selvfølgelig kommer til at ske i henhold til corona-restriktionerne.

Annonce

Et godt øje til fyret

I øvrigt har Realdania et godt øje til Bovbjerg Fyr og stedets 160 frivillige. I Realdanias Årsmagasin 2021 er der en længere artikel om Bovbjerg Fyr med overskriften "Fyrtårn for fællesskab".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce