Annonce
Lokalavisen Lemvig

Rene er vendt tilbage til ungdomsgården

Crossværkstedet er en af de afdelinger på Lemvig Ungdomsgård, som Rene Jeppesen nu står i spidsen for. Foto: Morten Stricker
Den nye leder af Lemvig Ungdomsgård vil lytte meget til børnene for at lade stedet være et spejl af sin tid
Annonce

Lemvig: Tilbage i 1990'erne var Rene Jeppesen selv én af de drenge, der rendte rundt på Lemvig Ungdomsgård og hyggede sig om eftermiddagen efter skoletid.

1. august i år vendte han tilbage til ungdomsgården. Denne gang som 38-årig og med eget kontor. Efter at være blevet student har han haft en rundtur, der via et skihotel i Norge, en pædagoguddannelse i Aarhus samt stillinger i Aarhus, Ringkøbing og Struer, nu er endt på ungdomsgården, hvor han er blevet leder.

Rene Jeppesen har efterfulgt Carsten Kristiansen, der i sommer gik på efterløn efter 16 år som leder af ungdomsgården og i alt 35 års ansættelse på stedet.

- Da jeg så jobopslaget om stillingen som ny leder af ungdomsgården tænkte jeg, at det var en meget alsidig stilling og samtidig var det også en mulighed for mig rent jobmæssigt at vende tilbage til Lemvig, siger Rene Jeppesen, der bor i Holstebro sammen med sin kone og to børn.

Han har selv gode minder om den tid, hvor han gik på ungdomsgården.

- Jeg husker tiden som et sted, hvor der var masser af samvær og fællesskab, men at det samtidig også var et sted, der byggede bro mellem den østlige og vestlige del af Lemvig. Jeg havde lige så mange venner fra den ene del af byen som den anden, og stedet var med til at give mig nogle værdier, jeg har taget med videre i livet, siger Rene Jeppesen.

Og det er noget af det, han ønsker at videreføre for den generation, der i dag og de kommende år kommer til at være brugere af ungdomsgården.

En af måderne han vil gøre det på er ved at lytte til, hvad de unge ønsker og har gjort sig af tanker om stedet.

- Jeg er meget optaget af, hvad børnene egentlig synes der gør det sjovt at gå her, og derfor er det også vigtigt at høre dem. Jeg tænker, at vi skal være et spejl af tiden. Det har ungdomsgården været gode til at være gennem årene, og det skal vi også være fremover, siger Rene Jeppesen.

Annonce

Børn inviterer til fodbold og spil

Han peger på, at selv om der i dag er stort fokus på at præstere, så er fritiden også et meget vigtigt element for børn og unge.

- Det er her, at børnene for alvor kan lære at være sammen i fællesskaber, og det er en platform, hvor vi kan arbejde med begrebet fritid på mange måder. Blandt andet har vi børn med særlige behov her, og det er væsentligt, at vi også arbejder med inklusionen, siger Rene Jeppesen, der er klar over, at han har store sko at udfylde efter Carsten Kristiansen. Men samtidig roser han også sin forgænger for at have skabt et godt fundament i ungdomsgården.

- Der er et godt grund-DNA her på stedet, og min forgænger har gjort et kæmpe stykke arbejde med at skabe et veldrevet sted. Samtidig har medarbejderne været rigtigt gode til at tage imod mig, og jeg har fået afdelingslederne har været med til at klæde mig godt på til opgaven, siger Rene Jeppesen, der kun er blevet overrasket af en enkelt ting i de første uger af sit nye job.

- Der er flere af børnene, der har spurgt, om jeg er den nye Carsten og derefter inviteret mig med til en fodboldkamp i salen, spille counterstrike eller være en del af krea-værkstedet, siger den nye leder om sine oplevelser.

Rene Jeppesens forgænger, Carsten Kristiansen, nåede at få 16 år som leder, og var den i alt kun fjerde leder i ungdomsgårdens 57 år lange historie. Hvor længe Rene Jeppesen ser sig selv i lederrollen i fremtiden ved han endnu ikke.

- Jeg regner med, at jeg bliver ved her så længe, det er interessant. Og jeg kan se interessante opgaver i mange år fremover, selv om man skal være dygtig til at opsøge dem. Carsten Kristiansen har skabt et godt fundament, som man kan arbejde videre på, men hvor det hele tiden er vigtigt at følge med og tilpasse sig til tiden og vide, hvad de unge ønsker sig, siger den nye leder af Lemvig Ungdomsgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nu bygger vi bro

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce