Annonce
Lokalavisen Lemvig

Renoveringen af Bio-Huset bliver en halv million kroner dyrere - 20 stole er allerede solgt

Sådan kommer den nyrenoverede biografsal i Bio-Huset i Lemvig til at se ud. I øjeblikket er der indsamlet cirka 3 af de påkrævede 5,3 millioner kroner. Arkivfoto
Lønstigninger og prisstigninger på materialer betyder, at renoveringen af biografsalen i Bio-Huset bliver en halv million kroner dyrere. Den lokale indsamling er kommet flot fra start - 20 af de 103 nye biografstole er solgt.

Lemvig: Bio-Huset har hele tiden arbejdet ud fra, at der skulle indsamles 4,8 millioner kroner til den omfattende renovering af biografsalen.

Nu hedder målet 5,3 millioner kroner.

- Budgettet for vores projekt er hævet med 500.000 kroner efter anbefaling fra vores arkitekt. Det skyldes lønstigninger og prisstigninger på materialer i byggebranchen. Projektet var vurderet til at koste 4,8 millioner kroner ved årets begyndelse, men nu er det mere realistisk at sige 5,3 millioner kroner, siger formanden for Bio-Huset, Heidi Clausen.

Annonce

Hun tilføjer, at det så måske kan vise sig, at prisen skal justeres lidt ned på et senere tidspunkt.

- Vi ved endnu ikke, hvornår vi kan gå i gang med projektet, og hvis der til den tid er knap så travlt i byggebranchen, så kan budgettet måske nedjusteres en anelse, siger Heidi Clausen.

Hun kan konstatere, at Bio-Huset har fået en flot start på den lokale indsamling. På cirka to uger er der indsamlet 163.000 kroner fra lokale bidragydere til renoveringen.

Stor velvillighed

- Det er vildt imponerende og rigtig dejligt at mærke den store velvillighed og positive opbakning til Bio-Huset, som vi oplever, når vi kommer rundt i lokalområdet i forbindelse med donationer til vort store renoveringsprojekt, siger Heidi Clausen.

Donationerne spænder fra salg af biografstole i den nye sal over større og mindre sponsorater fra områdets virksomheder til kontante private bidrag.

- Vi har nu solgt 20 af de 103 nye biografstole. Det er sket i en travl december, og vi har allerede aftaler med flere virksomheder, som vi skal besøge først i et nye år med henblik på at indgå sponsoraftaler, oplyser Heidi Clausen.

En biografstol koster 5000 kroner.

Der er nu totalt indsamlet knap tre millioner kroner til det store renoveringsprojekt, der vil give biografgængerne en endnu større filmoplevelse end i dag.

Annonce

Et vigtigt signal

- Vi ved godt, at vi har sat barren højt med dette projekt i biografens jubilæumsår. Vi er kommet tættere på målet med starten på den lokale indsamling, og netop den store lokale opbakning er et vigtigt signal at sende, når vi i starten af det nye år fortsætter med at ansøge landsdækkende fonde om midler, siger Heidi Clausen.

Lemvigs biografbygning kan næste år fejre 100 års jubilæum.

På Bio-Husets hjemmeside og facebookside kan man læse meget mere om hele projektet, og det er også her, at man kan se, hvordan man både som virksomhed og som almindelig borger kan støtte ved at købe en biografstol eller donere et kontant beløb.

- Hvis man er i tvivl, så skal man ikke tøve med at kontakte os. Vi hjælper gerne og står til rådighed med flere informationer, siger Heidi Clausen.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bio-Huset har solgt 40 procent færre billetter på grund af corona-nedlukning

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nørlems sognepræst fylder 60 år: Københavneren der faldt for det vestjyske

Annonce
Lokalavisen Lemvig

FLAG Vestjylland er igen klar til at støtte maritime projekter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Mozarts Requiem er udsat til efteråret

Lokalavisen Lemvig

Bovbjerg Fyr genåbner med kunstudstilling

Lokalavisen Lemvig

Stærke kvinder, fodbold og gode historier

Lokalavisen Lemvig

Apotekeren i Lemvig: Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle interessere mig for at udstille hunde

Lokalavisen Lemvig

Klassisk musik kombineret med lettere jazz

Lokalavisen Lemvig

Corona rammer populær revy: Bliver skubbet med et år

Lokalavisen Lemvig

Hør om årets bedste bøger på Lemvig Bibliotek

Lokalavisen Lemvig

Søfestival ændrer program efter afbud: Ud med Johnny, ind med Poul

Lokalavisen Lemvig

Dansk romantisk komedie blandt ugens film

Lokalavisen Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Annonce