Annonce
Lokalavisen Lemvig

Roere har meget at opleve på vandet

Robåde og kajakker er klar til at komme på vandet, når Lemvig Roklub for alvor skyder sæsonen i gang. Foto: Morten Stricker
Med foråret på vej er roere og kajakroere klar til at gå på vandet til endnu en sæson

Vinkelhage: Der er en enestående udsigt over Lem Vig ind mod byen fra de store panoramavinduer i opholdsrummet i Lemvig Roklubs klubhus.

Det er et syn, medlemmerne af Lemvig Roklub kan nyde både når de er i klubhuset, sidder i saunaen efter en tur enten på eller i vandet eller gør sig klar til en tur i enten robåd eller kajak.

For de sejeste roere og kajakroere har sæsonen været i gang i flere måneder. Det er dem, der er hårde nok til også at tage på vandet, når det er vinter. Også vinterbaderne har været hårdføre i den forgangne vinter. De har nemlig måttet undvære deres saunatur efter turen i vandet, da klubhuset har været lukket ned.

Annonce
Lemvig Roklubs klubhus ligger i vandkanten på sydsiden af Vinkelhage og har et flot view over Lem Vig og Nissum Bredning. Foto: Morten Stricker

Men for hovedparten er sæsonen så småt ved at begynde nu, hvor dagene bliver længere og luften lunere.

Og der er masser at opleve når man tager en tur på vigen eller fjorden i enten robåd eller kajak.

- Det er oplevelsen af at komme ud og være ét med naturen og samtidig være tæt på både strand og by mens man stadig er helt selv på vandet. Det er den frihed og oplevelsen af den, der gør det dejligt at ro, siger Jørgen Kielsholm, der er formand for Lemvig Roklub.

Kajak og roere ligeligt fordelt

Den over 90 år gamle roklub har både roere og kajakroere under sine vinger og de fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem hinanden. Desuden har klubben også et tilbud om et halvårs-medlemsskab, hvor man har vinterbadning og tør-roning på programmet.

Jørgen Kielsholm vurderer, at omkring 450 medlemmer færdes i og omkring hen over året.

Til årets sæson er der blandt andet indkøbt en ny coastal-båd, der kan indrettes med enten to eller tre pladser. Båden er mere søstærk end nogle af klubbens andre både og klarer sig bedre i større bølger, siger Jørgen Kielsholm.

Indendøre er der også nyt. Mens klubhuset har været lukket ned på grund af coronarestriktionerne, har der været tid til at udskifte køkkenet, så der fremover vil være nye faciliteter at arbejde i, når det igen bliver muligt at samles i større forsamlinger indendøre.

Der er også kommet et nyt ventilationsanlæg, der renser luften bedre i lokalet, der bliver brugt til tør-roning, mens der udendøre er blevet lavet en bedre højvandssikring. Men på sigt bliver der arbejdet på at lave en ny bådebro, der skal gøre det lettere for kajakroerne at komme i og op ad båden.

- Kajakroning er en god måde at få motion på, hvis det begynder at knibe med at løbe. Men det kan være svært at komme i og op ad båden i dag med de nuværende faciliteter. Derfor vil vi gerne have en ny bro, der også kan gøre det lettere for handicappede at komme i kajakken, siger Jørgen Kielsholm.

Annonce

Venteliste til kursus

Tilbage på vandet kan formanden konstatere, at kajakroningen er i høj kurs hos hans medlemmer. Omkring 85 kajakker er tilknyttet roklubben. Kajakroningen kom der for alvor gang i for omkring 15 år siden efter roklubben så småt gik i gang med kajakerne i begyndelsen af 1990'erne.

I år er 20 kajakroere gået i gang med et introduktionskursus, og der er venteliste til at tage kurset. Desuden er ti roere gået i gang med et lignende kursus.

- I år har vi nogle kajakroere, der er gået i gang med ro-kurset. De vil gerne kunne begge dele og have det sociale i at kunne ro i en robåd med andre, siger Jørgen Kielsholm.

Mens der er stor søgning af voksne mod roklubben er det sværere at trække de unge til. Formanden tror, der er flere årsager.

- Det er formentlig ikke coronaen, der er årsag. Jeg fornemmer, at vores største udfordring ligger i, at de unge hellere vil gå til gymnastik eller nogle af boldspillene. Nogle vil gerne prøve, hvad vi har at byde på, og det er skønt, når de får øjnene op for, hvad vi har at byde på på vandet, siger Jørgen Kielsholm, mens en roer er ved at gøre sin kajak klar til en tur på vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce