Annonce
Lokalavisen Lemvig

Roklub vil gardere sig mod nordenvinden

De seneste år er der kommet mange nye vinterbadere i Lemvig Roklub, der nu tæller 517 medlemmer. Pressebillede
Lemvig Roklub har haft et møde med Lemvig Kommune for at få etableret en form for kystsikring, så roklubbens faciliteter kan ligge i fred for nordenvinden.
Annonce

Lemvig: På generalforsamlingen i Lemvig Roklub kunne formand Jørgen Kielsholm fortælle, at roklubben bliver mere og mere angrebet af nordenvinden, der æder sig ind på klubhuset.

- Vi er ikke i det røde felt endnu, men noget skal ske inden for overskuelig tid. Vi vil søge om at få etableret kystsikring, så vi kan være sikre på, at vi kan være i fred for nordenvinden, undgå sand på vores bro, og at broen kan blive liggende, sagde Jørgen Kielsholm.

Roklubben havde for nyligt et møde med Lemvig Kommune, hvor både borgmesteren, kommunaldirektøren og repræsentanter fra teknisk- og kulturforvaltningerne var til stede.

- Der er stor interesse for vores udfordringer, og de kan godt se, at det også kan gå ud over feriecenteret og campingpladsen, sagde formanden i sin beretning.

Jørgen Kielsholm så tilbage på jubilæumsåret 2019, hvor Lemvig Roklub kunne fejre sit 90 års jubilæum. Formanden udtrykte glæde over den fremgang, som roklubben har oplevet de seneste år. Den lokale roklub har i dag 517 medlemmer.

- Vi er også i dag en anderledes klub, men vi prøver at holde ved vores dyder, frivillighed og sammenhold. Klubben var tidligere en baglæns roklub i den bedste forstand til i dag, hvor der både er forlæns- og baglænsroere, det vil sige robåde og kajakker, tørroning, vinterbadning og mange andre aktiviteter, som finder sted i klubhuset, sagde Jørgen Kielsholm.

I den forløbne sæson roede medlemmerne hele 70.851 kilometer, og rekordmange roede over 2000 kilometer. Årets rekord stod Poul Wittus for - han roede imponerende 3240 kilometer.

Det er også nye tider med selve rosæsonen.

- Når der har været standerstrygning, plejer vi at holde op med at ro, men nu er det også ovre. Der bliver roet på vandet året rundt, for vi har fået to nye porte med låger, så vi kan komme ud gennem højvandsværnet. Jeg beder jer om at passe på jer selv og hinanden, og hvis I er i tvivl om, hvorvidt vejret er for dårligt, så bliv inde, lød Jørgen Kielsholms opfordring til vinterroerne.

Navne i Lemvig Roklub

Lemvig Roklub tæller i dag 517 medlemmer. De er fordelt på 269 vinterbadere/tørroere, 210 aktive roere og 38 passive medlemmer.

Kirsten Eldon og Peter Wiese trådte ud af bestyrelsen. Else Marie Vrist blev nyvalgt. Der var genvalg til Jørgen Kielsholm, Lene Knudsen og Gitte Lapholm.

Ved roklubbens afslutningsfest blev der uddelt flere pokaler:

En særlig sportspræstation: Hannah Odgaard Jakobsen og Hannah Stoubæk Andersen - de har vundet guld sammen ved DM i maratonkajak og guld og sølv individuel.

En flittig roer: Rita Rolighed - har været meget aktiv på vandet og i andre sammenhænge.

Kammeratskabspokalen: Simon Olesen.

Langturspokalen: Britta Bonde - har været med på alle langture.

Morgenstatuetten: Jens Overby med 198 morgenture.

Formand Jørgen Kielsholm fra Lemvig Roklub om den kommende kystsikring: Vi er ikke i det røde felt endnu, men noget skal ske inden for en overskuelig tid. Pressebillede
Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce