Annonce
Lokalavisen Lemvig

Så er de i gang: Slog de første slag i Lemvigs første padelcenter

Jonas Kruse og kæresten Emilie Birch spiller mod Johannes og Freja Kruse på den anden side af nettet. De har det sjovt med spillet. Foto: Allan Damgaard
En DLG-lagerhal i den vestlige del af Lemvig er forvandlet til et padelcenter, og lørdag eftermiddag blev det officielt indviet med de første kampe i den fremadstormende ketsjersport.

Lemvig: Det er ikke til at se, når man træder inden for i det nye Match Padel i Lemvig, at det tidligere var en DLG-lagerhal med blandt andet kæmpestore dynger af kalk.

Nu er lagerhallen forvandlet til et af de padelcentre, der synes at skyde op over alt i landet i øjeblikket. Det er Lemvigs første af slagsen, og de fire baner med blåt underlag og glasvægge omkring ser ganske indbydende ud. Det er overraskende lyst inde i sådan en tidligere lagerbygning.

Lørdag eftermiddag blev centret officielt indviet med de første kampe ved et åbent hus-arrangement, og alle fire baner var bookede, da avisen lagde vejen forbi. Der er tre doublebaner og en enkelt singlebane.

Annonce

På en af doublebanerne slog familien Kruse fra Lemvig sig løs. Farmand Johannes havde sønnen Jonas og datteren Freja med, og den sidste i firkløveret var Jonas' kæreste, Emilie Birch fra Nørre Nissum.

Padel beskrives som en blanding af tennis og squash med hovedvægten på tennis, og Jonas Kruse har spillet masser af både tennis og squash gennem årene. Han er begejstret for padel.

Længere dueller

- Det er nemmere at spille end både tennis og squash. Det er som om, at man har taget det nemmeste fra de to sportsgrene og samlet det i padel. Det giver nogle længere dueller, og det gør det sjovt, siger Jonas Kruse.


Det er nemmere at spille end både tennis og squash.

Jonas Kruse, Lemvig


Match Padel Lemvig ligger på Nyvang i den vestlige del af Lemvig, og det er lemvigeren Tommy Sig Weibel, der sammen med sønnerne Sebastian og Rasmus står bag det nye center.

Det var rent faktisk sønnerne, der fik ideen og spurgte deres far, om de ikke skulle gå sammen om projektet.

Det er Lemvig Byg, der har forvandlet den 1835 kvadratmeter store hal til et padelcenter. Der er ni meter op til loftets spids, og det 2500 kvadratmeter store loft er beklædt med troldtekt-plader.

- Nu holder vi åbent hus her i weekenden for at vise centret frem, siger Rasmus Sig Weibel, der i øjeblikket er i gang med et sabbatår og derfor er udnævnt til daglig leder af centret.

Han har dog også et andet job, der skal passes.

Både Tommy og Rasmus Sig Weibel - der var til stede, da avisen kiggede forbi - kan sagtens komme med flere bud på, hvorfor den forholdsvis nye ketsjersport i Danmark er blevet så populær.

Annonce

Er for alle aldre

- Det vildeste er nok, at det er en sport for alle. Det er noget, som både børn og ældre kan spille - det er for alle aldre. Både tennis og squash er krævende sportsgrene - det er ikke noget, du bare lige går i gang med. På den måde skiller padel sig ud, siger Rasmus Sig Weibel.

Rasmus Sig Weibel er den daglige leder af Match Padel Lemvig. Det var Rasmus og broderen Sebastian, der oprindeligt fik ideen til et padelcenter, og de fik farmand Tommy med på ideen. Foto: Allan Damgaard

- Det er også en hyggesport. Selvfølgelig er der konkurrence i det, men det er noget, som man kan have masser af sjov og hygge med, siger Tommy Sig Weibel.

De sidste deltaljer i centret er ved at blive indrettet, og der bliver f.eks. et loungeområde, hvor man kan sidde og slappe af. Der er også et køkken, så man kan anrette den mad, man har med hjemmefra. Der bliver opstillet borde og bænke. Det er også i det område, man finder bad- og omklædningsfaciliteterne.

Match Padel Lemvig er med i den landsdækkende kæde Match Padel, der inden årets udgang vil have 20 afdelinger. I øjeblikket er der 11.

- Ved at være med i kæden får vi f.eks. et bookingsystem og en stærk markedsføring, siger Tommy Sig Weibel.

I øjeblikket skal der tjekkes coronapas, så derfor er der bemanding på, men ellers er det meningen, at centret skal være ubemandet. Der vil dagligt være åbent kl. 6-24, og når man booker en tid, får man en kode, der skal benyttes for at få adgang til centret.

Priserne ligger mellem 100 og 240 kroner for en times padel - afhængig af tidspunkt og hvorvidt man spiller double eller single.


Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Manglende arbejdskraft er en særlig udfordring i år

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bjarnes Fisk: Nu lysner det heldigvis

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Flyttede fra Kalundborg for at blive kok på Isværket

Lokalavisen Lemvig

Fodbold: LGF spiller mod Morsø om oprykning til serie 1 - RLK og Team Tangen skal også i kamp

Lokalavisen Lemvig

Tag på gåtur med hjerteforeningen

Lokalavisen Lemvig

Heidi blev hædret igen for at være ildsjæl

Lokalavisen Lemvig

39 veteranbiler på Torvet i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Corona fyldte året i Lemvig GF

Lokalavisen Lemvig

Nyt hus til frivillige får støtte fra sparekasse

Lokalavisen Lemvig

Jens Kristian Lings-bog er blevet til teaterstykke i Kalundborg

Lokalavisen Lemvig

Fiskebutik i Thyborøn er hurtigt blevet en succes

Lokalavisen Lemvig

Schaufuss Balletten kommer til både Nørre Nissum og Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Oscar-vindende film i Bio-Huset

Lokalavisen Lemvig

Stor interesse for skattefrie oplevelsesgavekort: Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har formidlet 325 gavekort

Lokalavisen Lemvig

Sogneaften med mad og musik fra tv-serien Badehotellet

Lokalavisen Lemvig

Friluftsgudstjeneste i præstegårdshaven

Lokalavisen Lemvig

Genbrugsmarked på Lemvig Havn vender tilbage: Nu med bookede pladser

Lokalavisen Lemvig

Fordelsbogen i butikkerne: Det er en win-win og en ekstra gang win...

Lokalavisen Lemvig

Midsommerkoncert i Fælleshuset i Vandborg

Lokalavisen Lemvig

Valdemarsmøde om glæden ved at være til

Lokalavisen Lemvig

Padel har været i gang i en måned - nu skal ny bane i Harboøre endelig indvies

Lokalavisen Lemvig

Ny eventkoordinator stammer fra Thyborøn

Lokalavisen Lemvig

Fodbold: LGF tæt på oprykningsspil til serie 1

Annonce