Annonce
Lokalavisen Lemvig

Så kommer der smil på skærmen: Jan Gintberg laver tv-program om kunst og kultur i Lemvig Kommune

I den første sæson af "Gintberg på kanten", der blev optaget i 2010 og vist i 2011, var Jan Gintberg blandt andet på besøg i Thyborøn. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Komikeren Jan Gintberg har besøgt Lemvig, der er en af seks byer i en ny sæson af "Gintberg på kanten". Det handler om kunst og kultur. Programmet vises til efteråret.

Lemvig: En række kulturinstitutioner og kunstværker i Lemvig Kommune havde i sidste uge besøg af komikeren Jan Gintberg, der er i fuld gang med optagelserne til en ny sæson af tv-programmet "Gintberg på kanten".

Jan Gintberg var i Lemvig fra mandag til torsdag, og en af dagene var han på kunstrundtur med direktøren for familie og kultur i Lemvig Kommune, Lars Borst.

- Vi ved, at den kommende sæson af "Gintberg på kanten" handler om kunst og kultur, og på rundturen med Lemvig Kommune havde han fokus på kunst i det offentlige rum. Han var blandt andet interesseret i Jeppe Heins sociale bænke på Lemvig Havn, fortæller Jane Brokholm Mortensen, der er kulturkonsulent i Lemvig Kommune.

Annonce

Hun har ikke det fulde overblik over de kultursteder, som Jan Gintberg besøgte i Lemvig Kommune, men hun ved, at han besøgte Museet for Religiøs Kunst og ligeledes ønskede at besøge Hygum Kunstmuseum og indehaver Lisbeth Hermansen.

Under kærlig behandling

Konceptet er det samme som tidligere i "Gintberg på kanten". Efter en række besøg rundt det pågældende sted bliver de implicerede personer - og andre med tilknytning til emnet - inviteret til et standup-show, hvor Jan Gintberg på sædvanlig morsom vis reflekterer over de indtryk, han har fået, og de personer, han har mødt.

- Selve standup-showet finder sted i begyndelsen af april i Lemvig, siger Jane Brokholm Mortensen, der ikke umiddelbart kan oplyse, hvor det foregår.

Den nye sæson ruller over skærmen på DR til efteråret.

Annonce

God reklame for egnen

Lemvig er en af seks byer, der indgår i den nye sæson, og det giver ifølge Jane Brokholm Mortensen en masse reklame til Lemvig Kommune.

- Det er dejligt, at produktionsholdet har valgt Lemvig som en af de seks byer. Det er god reklame for vores egn, siger Jane Brokholm Mortensen.

I den første sæson af "Gintberg på kanten" - der blev vist i 2011 - var Thyborøn en af de fem byer, som Jan Gintberg besøgte.

Jan Gintberg har besøgt både udkantsbyer, den offentlige sektor, forstæder og udlandet i programmerne, der er en blanding af dokumentar og standup.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce