Annonce
Lokalavisen Lemvig

Sådan gør du, hvis du får tandpine i julen

De fleste tandlæger holder lukket i juledagene, men der er stadig hjælp at hente, hvis uheldet er ude. Arkivfoto: Lars Rasborg
Hvis den gode julestemning bliver ødelagt af tandpine eller et andet akut tandproblem, er der hjælp at hente, selv om din tandlæge holder juleferie.
Annonce

Holstebro/regionen: Av! Den gode julestemning kan hurtigt blive spoleret, hvis du knækker en tand på flæskesværen eller julegodterne.

Det er typisk knækkede tænder, betændelse i en tandnerve eller problemer med en rodbehandling, der får danskerne til at kontakte tandlægevagten i dagene omkring jul og nytår.

- De fleste tandlæger holder lukket i juledagene, men der er stadig hjælp at hente, hvis uheldet er ude. Hvis du får tandpine eller mindre tandskader uden for din egen tandlæges åbningstid - for eksempel smerter i en tand eller en tabt fyldning - kan du kontakte tandlægevagten i din region. Tandlægevagtordningerne er forskellige fra region til region. Nogle steder kan du møde op uden tidsbestilling, andre steder skal du først kontakte vagten eller regionens akutlinje for at aftale tid, oplyser Tandlægeforeningen i en pressemeddelelse.

Tandlægevagten i Holstebro kan kontaktes på telefonnummeret 40 51 51 62. Der er telefontid fredag fra klokken 18 til 19, lørdag, søndag og helligdage fra klokken 10 til 11 og fra klokken 12 til 13.

Vagten er åben for personlig henvendelse lørdag, søndage og helligdage fra klokken 12 til 15.

Tandlægens gode råd

Du kan også selv gøre noget for at forebygge tandpine i juleferien.

Vær forsigtig, når du bider og tygger i noget hårdt som flæskesvær og nødder, så du undgår skader på tænderne.

Mange af os spiser lidt flere søde sager i december. Vær opmærksom på, at de sukkerholdige ting, du spiser mellem hovedmåltiderne, giver størst risiko for huller i tænderne.

Især hvis det klistrer fast til tænderne - for eksempel tørret frugt, karameller og sukkerstokke.

Husk derfor – ikke mindst i juletiden - at børste tænderne med tandpasta med fluorid morgen og aften i to minutter.

Kilde: Tandlægeforeningen.

Annonce

Adressen

Du finder tandlægevagten på adressen Regional Specialtandpleje, Danmarksgade 21, 7500 Holstebro (indgang G). Lokalerne ligger på hjørnet af Enghavevej og Danmarksgade ved indkørslen til lægevagt og skadestue.

- Har du en akut tandskade, og har din tandlæge og tandlægevagten lukket, kan du ringe til lægevagten på telefon 70 11 31 31 (fra klokken 16 til klokken 8 om morgenen, weekend og helligdage). Lægen hjælper dig videre til behandling hos egen læge, på skadestue eller på akutklinik, skiver Tandlægeforeningen på sin hjemmeside.

Husk dit gule sundhedskort og vær opmærksom på, at du typisk skal betale kontant eller med dankort, og at priserne er højere end ved en normal tid hos tandlægen. Der kan være lang ventetid, men tandlægerne vil gøre, hvad de kan for at hjælpe dig så hurtigt som muligt.

Hvis du har større, akutte, behandlingskrævende tandskader, for eksempel efter et cykelstyrt eller blødninger efter en operation i munden, skal du kontakte lægevagten på telefon 70 11 31 31.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce