Annonce
Lokalavisen Lemvig

Samler affald trods corona

Dåser er fortsat et af de store problemer langs med vejene, men måske vil der være færre i år, fordi corona har sat en prop i en del af grænsehandelen. Det er i hvert fald håbet hos Danmarks Naturfredningsforening. Pressefoto
Hele uge 15 bliver der arrangeret affaldsindsamlinger over alt i Lemvig Kommune - og de voksne skal på banen

Lemvig: Det er ikke uproblematisk at gennemføre den årlige affaldsindsamling midt i en corona-tid, men den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening har alligevel fundet en farbar vej. Derfor vil der også i år blive arrangeret en indsamling af affald langs med vore veje og generelt i naturen.

- Vi gør det ikke en enkelt dag. Vi har valgt at bruge hele uge 15 til arrangementet, siger John Clausen, der koordinerer indsamlingen.

Det gør, at alle kan tage en pose i hånden og gå en tur, når tiden bedst tillader det, og uden risiko for at komme i nærkontakt med en hel gruppe af indsamlere.

Annonce

Følge med

Det betyder, at indsamlingen også bliver koordineret anderledes end tidligere. Sogne- og borgerforeninger over hele kommunen deltager, men på forskellig vis. For eksempel har Thyborøn Borgerforening arrangeret, at alle kan hente en pose og en indsamlingshuse hos "Min købmand" og derefter gå turen, når det passer bedst. Andre foreninger har kontaktpersoner, der sørger for uddeling af poser og ruter - fremgangsmåden er beskrevet i en fælles annonce i Lokalavisen ugen før.

Der er fortsat opbakning til indsamlingen fra en række skoler og institutioner, men i år er enkelte tilbageholdende. Det skyldes, at der sidste år blev fundet mange efterladte mundbind, og dem ønsker institutionerne ikke, at deres børn skal i berøring med.

- Derfor må vi stærkt appellere til, at det i år er de voksne, der træder til og hjælper, siger John Clausen.

Annonce

Venter færre dåser

Danmarks Naturfredningsforening har siden 2006 samarbejdet med blandt andet Mediehuset Lemvig samt en række sponsorer om affaldsindsamlingen. Gennem årene er der fundet meget affald, men typen har alligevel ændret sig. Det første år blev der fundet en del tungt og farligt affald, men i dag er den type stort set væk.

- Det bliver afleveret på genbrugsstationerne, så det er ikke den type affald, vi finder i dag. Det er typisk plastaffald og andre lette ting, der enten er blæst væk eller måske blæst af en trailer, siger John Clausen.

Og så er der fortsat en stor udfordring med drikkeemballage, men John Clausen håber, at problemet i år vil være mindre. Dels er der kommet pant på plastflaskerne, og dels har coronaen mindsket grænsehandelen efter pantfrie dåseøl. Tidligere er der fundet mange efterladte dåser i vejkanten. Årets indsamlingen vil vise, om der er blevet færre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce