Annonce
Lokalavisen Lemvig

SFO'er går online for at holde børn i gang

Med 44 stykker tøj kom Jens Haahr Jensen Jensen i den rekordbog, som Christinelystskolens SFO laver som en onlineaktivitet for hjemsendte børn. Privatfoto
Rekordbog og kreative aktiviteter er nogle af tiltagene fra skolefritidsordninger for at holde kontakten til hjemsendte børn

Lemvig: Kan du sætte en rekord i at tage flest lag tøj på?

Det har været en af de aktiviteter, som SFO'en på Christinelystskolen i Lemvig har sat i gang online i de seneste uger, hvor skolebørn har været sendt hjem og der kun har været et begrænset antal børn i SFO'en til enten nødpasning eller nødundervisning.

- Vi vil gerne nå ud til børnene også efter deres online-undervisning slutter klokken 11.30. De er vant til, at der er forskellige aktiviteter for dem i SFO'en efter skoletid, og vi vil gerne have dem til at logge på, så de har en aktivitet i en halv eller en hel time om eftermiddagen, siger Tina Jakobsen, der er leder af SFO'en på Christinelystskolen.

Annonce

Kan aflaste forældre

Også i SFO'en på Thyborøn Skole er der så småt ved at komme gang i online-aktiviteter for børnene.

- Vi kan se, at nedlukningen kommer til at trække ud, og derfor er vi i gang med at lave forskellige kreative pakker, som børnene har mulighed for at hente her. Derefter vil vi være på Teams på forskellige tidspunkter, hvor der også vil være grupper, hvor børnene kan stille spørgsmål eller få hjælp, siger Stine Zetterlund Møller, der er leder af SFO'en på Thyborøn Skole.

Hun er sammen med medarbejderne også i gang med at planlægge en hemmelig overraskelse til børnene til fastelavn.

- Det er et højdepunkt i løbet af året her, og derfor vil vi lave en event i den forbindelse, siger hun.

Lene Nybo Lilleøre er i gang med at forberede en kreativ aktivitet til SFO-børnene i Thyborøn. De skal blandt andet knytte vindspil til haven med de ældste børn. Foto: Stine Zetterlund Møller

Stine Zetterlund Møller blev for nylig inspireret til at tage online-aktiviteterne op, da hun havde et møde med en anden SFO-leder.

- Vi havde ikke planlagt noget på det tidspunkt, for børnene skulle lige vænne sig til at have undervisning online. Men nu kan de selv klare det, og på den måde kan vi også aflaste forældrene lidt. Men det hele er stadig nyt for os alle, så vi kommer nok til at opfinde den dybe tallerken flere gange, siger hun.


Vi kan se, at nedlukningen kommer til at trække ud, og derfor er vi i gang med at lave forskellige kreative pakker

Stine Zetterlund Møller, SFO-leder Thyborøn Skole


Rekordbogen er ikke den eneste aktivitet online, som SFO på Christinelystskolen har sat gang i. Der er også mulighed for at hente en såkaldt krea-pose, så børnene kan lave tegninger og andre kreative opgaver hjemme.

Der er flere forskellige aktiviteter i støbeskeen i de kommende dage. Blandt andet bliver der arbejdet på at lave noget dans med børnene, og der er også lagt op til flere kreative oplæg.

- Vi har dog endnu ikke planlagt alt for meget, men vi håber børnene snart er tilbage på skolen, siger Tina Jakobsen.

Mads Lisby Rasmussen fandt køkkenredskaber, der kunne stables i 2,61 meters højde. Privatfoto

Lisa Orup, der er pædagog i SFO'en på Christinelystskolen fortæller, at hun hører fra forældre, at de er glade for tiltagene, da de er med til at give børnene en følelse af, at de stadig har et tilhørsforhold til SFO'en.

Hvis nedlukningen af skolerne fortsætter har Tina Jakobsen og medarbejderne flere ideer i støbeskeen. Blandt andet har de planer om at lave forskellige aktiviteter i vinterferien.

Annonce

Kan lade sig inspirere

Der er dog ikke mange andre SFO'er, der har grebet bolden og lavet online-aktiviteter for de hjemsendte børn. Men ideen roses af Lone Godballe, der er leder af SFO'en på Lemtorpskolen.

- Det er en god ide, og det kan være, at jeg skal have en snak med mine medarbejdere om det, siger hun.

Lemtorpskolens SFO har endnu ikke lavet online-tiltag, og det er der flere grunde til, siger Lone Godballe.

- Børnene er i forvejen online om formiddagen, og vi ser samtidig flere af dem i forbindelse med undervisningen. Men det har slet ikke været i vores tanker at lave nogle online-aktiviteter for dem om eftermiddagen i SFO-regi, siger hun.

Heller ikke i SFO'en på Nørre Nissum Skole&Børneunivers har man taget internettet og online-aktivteterne i brug i forbindelse med nedlukningen.

- Vi afventer, men i første omgang har vi ikke planer om at lave nogle online-aktiviteter er. I første omgang koncentrerer vi os om de børn, der  er her, siger leder Ulla Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce