Annonce
Lokalavisen Lemvig

Skolebyt for Alt-i-et-Skolen

Alt-i-Et-Skolen har været tre dage på Fursund Skole i Skive Kommune. Privatfoto
Klinkby-eleverne byttede i tre dage skole med børn og personale fra Fursund Skole i Skive Kommune
Annonce

FURSUND: Fra den 11. til den 13. september var skolegangen langt fra, som den plejer for eleverne i Klinkby. Vi havde nemlig byttet skole med børn og personale fra Fursund Skole i Skive Kommune.

Onsdag morgen mødte alle skolens elever ind i Alt-i-Et med sovepose, liggeunderlag, toilettasker, sovebamser og meget mere. Vi skulle på lejrskole – alle mand – fra den yngste i 0. kl. til den ældste i 6. klasse – samt det meste af skolens personale. Samtidig skulle elever og lærere fra Fursund Skole på lejrskole hos os i Klinkby.

Turen gik med busser til skolen i Selde. Efter indkvartering klassevis i skolens klasselokaler skulle vi på opdagelse og lege i de nye omgivelser. Først var det indenfor, fordi det regnede. Senere trodsede vi regnen og gik en tur i landsbyen. Det var sjovt at opleve, hvordan andre har det.

Til første dags frokost havde vi egne madpakker. Til aftensmad havde vi medbragt lækker mad lavet af vores eget køkkenpersonale, som også plejer at lave mad til os i vores skolemadsordning. Vores 6. klasse havde også sørget for, at vi havde boller, müeslibarer og kage med, som vi kunne nyde imellem måltiderne.

Det var en stor oplevelse for mange børn at sove et fremmed sted uden mor og far. Mange havde aldrig prøvet det. Et par stykker havde svært ved at falde i søvn på grund af hjemve; men det lykkedes til sidst for alle, så vi var alle vokset lidt af stolthed, da den første nat var vel overstået.

Opholdet bød på mange spændende oplevelser. Privatfoto
Annonce

Spændende oplevelser

Anden dag var vi på udflugt til Glyngøre. I blandede grupper på tværs af alder var vi i "Vandkants-skole" med naturvejleder Jesper Krogh. Vi samlede flotte sten og skaller, fiskede krabber og havde krabbevæddeløb, var på museum og lærte om forskellige dyr og legede sanseleg med ting fra fjorden.

Tredje dag stod på morgenmad, madpakkesmøring, nedpakning og rengøring, inden Bæks Busser hentede os igen. Vejen gik til Hjerl Hede, hvor de gamle huse, redskaber og dyr blev udforsket, og så var der mulighed for at bruge de medbragte lommepenge. Ved normal skoletids ophør kl. 14.00 var vi hjemme på Alt i et-Skolen igen – trætte; men glade og tilfredse med alle de mange oplevelser.

Tilbagemeldingerne fra børn og forældre har kun været positive. Udsagn som "Tusind tak for en garanteret fantastisk oplevelse for vores børn", "Sikke en oplevelse I giver vores børn", "Mange tak for nogle gode dage" og "Dejligt at få børnene hjem. De er glade og trætte efter en super dejlig oplevelse" har vi mødt masser af før, under og efter turen.

Idéen om skolebyt fik vi af en forældrerepræsentant i vores bestyrelse. Hun havde set et opslag på Facebook, at Fursund Skole søgte en anden lille skole at bytte med. Den mulighed greb vi, og heldigvis valgte Fursund Skole os blandt flere interesserede. De har flere års erfaring med skolebyt, så vi kunne lære meget af deres måde at gøre tingene på.

Nu er vi også selv blevet erfaringen rigere, så det fremover vil være lettere for os både med hensyn til den praktiske planlægning og til beregning af madforbrug og lignende, så skolebyt er helt sikkert noget, vi vil gøre til en tradition på Alt i et-Skolen. Vi har allerede talt om at bytte med Fursund Skole en anden gang igen – måske allerede næste år. Der er meget mere, vi kan udforske i hinandens områder.

Fursund Skole lagde også vejen forbi Hjerl Hede i forbindelse med deres besøg hos os. Ellers brugte de mange gode timer i Thyborøn, hvor blandt andet Vesterhavet, Mindeparken for Jyllandsslaget og Jyllandsakvariet blev besøgt. Turen derud gik naturligvis med VLTJ.

Krabbefiskeri var blandt andet på programmet i Fursund. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce