Annonce
Lokalavisen Lemvig

Skoleelever nåede at cykle til Israel

En gruppe elever fra Harboøre Skole nåede i løbet af to uger sammen med deres øvrige skolekammerater at tilbagelægge en strækning, der svarer til en tur til Israel på cykel. Privatfoto: Harboøre Skole
Annonce

Harboøre: I de første to uger af september blev der trampet ekstra meget i pedalerne af elever og lærere på Harboøre Skole.

Under projektet Alle Børn i Harboøre Cykler, der var en del af det landsdækkende projekt Alle Børn Cykler, blev alle cykelture til og fra skolen registreret. Og da det samlede resultat blev opgjort 13. september viste det sig, at elever og lærere tilsammen havde cyklet 4650 kilometer. Det svarer til at elever og lærere tilsammen havde cyklet fra Harboøre til Israel.

Ét af målene for projektet var at motivere eleverne til i større grad at transportere sig selv til og fra skole og samtidig også bidrage til sundere vaner hos eleverne samt gøre dem mere selvhjulpne og robuste.

På forhånd var det svært at sætte et mål for, hvor meget eleverne skulle nå at cykle i de to uger, projektet varede. Ville de nå en strækning, der svarede til afstanden til Hamburg, franske Paris eller Rom i Italien i løbet af de to uger. Men det lykkedes at komme meget længere væk i løbet af projektugerne.

Harboøre Skole og Børnecenter er en DGI-profilskole og har i dagligdagen fokus på at eleverne oplever læring gennem bevægelse, hvilket også har betydet ekstra fokus på cyklen i undervisningen, mens projektet har kørt. Eleverne i specialklasserne har i højere grad gjort brug af de cykler skolen stiller til rådighed, mens eleverne fra 9. klasse cyklede på museumsbesøg i Thyborøn i løbet af de to uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce