Annonce
Lokalavisen Lemvig

Skolelæreren: Man kan sagtens mærke, om madpakken er god

Lærer Laila Forsom Jensen på Nr. Nissum Skole synes, at det er vigtigt, at både store og små børn får en sund madpakke. Foto: Anne Krøjgaard
Og skolen har naturligvis også en holdning til, hvordan madpakken bliver indtaget.
Annonce

Nr. Nissum: Juleferien er slut, og det betyder for mange børnefamilier et goddag til de daglige madpakker. En undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer viser, at der hver uge bliver smurt over 11 millioner madpakker i de danske husstande, og at en gennemsnitlig husstand med børn smører 10 madpakker om ugen.

På Nr. Nissum Skole oplever skolelærer, Laila Forsom Jensen, at eleverne typisk har en god madpakke med, hvor forældrene har forholdt sig til at maden er fornuftig i forhold til ernæringsværdien.

- Og vi kan sagtens mærke forskel på, om eleverne får en ordentlig madpakke. Både i forhold til humør, energi og indlæring, understreger hun.

Skolen har en klar holdning til madpakkerne og også til, hvordan de bliver indtaget. Eksempelvis har eleverne 10 minutter, hvor de skal sidde i caféen og spise og derefter fem minutter ekstra til at få gumlet af, inden de skal i skolegården.

- Vi tager oftest en dialog med forældrene, hvis madpakken er virkelig mangelfuld hos de yngste. Med de ældste elever taler vi om, hvad madpakken indeholder og om, hvordan man kunne gøre den mere sund. Og vi oplever faktisk, at forældrene ofte lytter og at eleverne gerne vil gøre madpakken mere sund, de skal bare have lidt hjælp, siger hun og erkender, at hun indimellem ville ønske, at man i Danmark turde skele mere til eksempelvis Sydeuropa, hvor man laver sund og god mad til skoleelever helt fra bunden.

- Det er en supergod måde at sikre, at børnene har fået den rette energi til at modtage undervisning. Men som sagt har de fleste af børnene her på skolen en rigtig god madpakke med de fleste dage, siger Laila Forsom Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce