Annonce
Lokalavisen Lemvig

Skubber påskeudstilling til pinsen

Anders Riis er uddannet fotograf og skaber kunst med sine fotos. Foto: Anders Riis
Glaskunstneren Agnethe Maagaard og fotografen Anders Riis skulle have udstillet sammen i påskedagene - nu gør de det i stedet i pinsen

Bøvlingbjerg: Den igangværende coronakrise kom på tværs af en udstilling, som glaskunstneren Agnethe Maagaard og fotografen Anders Riis havde planlagt sammen. De skulle i påsken have holdt en fælles udstilling på Bovbjerg Fyr, hvor de havde glædet sig til at vise deres kunnen i de renoverede lokaler i Nordhuset. Udstillingen måtte aflyses, men materialet til udstillingen ligger klar, så derfor har parret besluttet sig for at vise den frem i pinsedagene i Bøvlingbjerg. Det kommer til at foregå i Agnethe Maagaards butik og værksted, Galleri Maagaard.

- Og så har vi inddraget vores gårdhave, så kunsten også kan ses i en anden sammenhæng. Det giver mulighed for, at nogle gæster kan være udenfor, mens andre er inde, siger Agnethe Maagaard.

Hun erkender, at krisen har været en svær tid, så derfor håber hun, at den nye udstilling også vil være en mulighed for at få gang i hjulene igen.

- Jeg arbejder på plejehjemmet i Bøvlingbjerg, og derfor har jeg i en periode valgt ikke at holde åbent i mit galleri. Jeg skulle passe på, at jeg ikke tog nogle ting med mig på plejehjemmet. Men nu er der åbnet så meget op for samfundet, at det igen er forsvarligt. Når blot vi overholder alle regler, så skal det nok gå, siger Agnethe Maagaard.

Fjer i vinduet hos Maagaard glas i Bøvlingbjerg. Pressefoto
Annonce

Frihed og styrke

Anders Riis og Agnethe Maagaard har skabt en temaudstilling med titlen "Frihed og Styrke". De har samarbejdet og sparret om indholdet, der anvender fugle og fjer som omdrejningspunkt.

- Da vi planlagde udstillingen på fyret, snakkede vi meget om at fortælle om frihed. Fuglene er frihedssymbolet, men styrken finder du i fjerene. Her i corona-tiden er vi alle blevet stækket, så vi ved, hvad det betyder at være berøvet vores frihed. Vi har i hvert fald gjort os nogle tanker, der passer ind i vores samfund i dag, siger Agnethe Maagaard, som derfor udstreger, at udstillingen blot er blevet endnu mere aktuel.

Agnethe Maagaard har derfor designet nogle unikke, svævende og skulpturelle fugle, der svæver i rummet ophængt i en wire. Hun har samtidigt arbejdet med fjer i forskellige udtryk, der veksler mellem det florlette og styrken i fjeren.

Anders Riis er en alsidig fotograf fra Nørre Nissum, der både arbejder med reklame og portrætfotografering, men kunsten fylder også. Han har tidligere haft billeder med på en udstilling om H.C. Andersen på Bovbjerg Fyr.

- Som fotograf er kunsten at forme med lys og skygger. Jeg har haft mange gode stunder med Agnethe Maagaard, når vi har brainstormet og fået gode ideer. Det er vores force, og I vil få mange nye tiltag at se fremover, lover han.

Annonce

Nyt på vej

I første omgang vises deres fælles udstilling kun i pinsedagene.

- Men jeg beholder nogle af Anders ting som efterfølgende også bliver vist i mit galleri. Det her er dog blot en start. Vi har nogle ideer om at lave nogle større udstillinger i blandt andet skoven og senere på Nørre Vosborg. Så det her er blot en prøve, siger Agnethe Maagaard.

Og så har de forresten også bestilt plads på Bovbjerg Fyr igen i påsken 2021 i håb om, at der til den tid vil være endnu bedre styr på corona-krisen.

Fugle og fjer er omdrejningspunktet i udstillingen, der vises hele pinsen i galleriet i Bøvlingbjerg. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Nu er dagen fuld af sang

Annonce