Annonce
Lokalavisen Lemvig

Sommerskolen når at aktivere børnene i sommerferien

Ungdomsskoleleder John Korsholm sammen med børn på sidste års Sommerskole, hvor der var 410 tilmeldt - rekord-tilmelding. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Lemvig Kommunale Ungdomsskole arrangerer Sommerskole i uge 27 med masser af aktiviteter for børn fra 4.-8. klasse
Annonce

Lemvig: Sidste år deltog ikke færre end 410 børn i Sommerskolen arrangeret af Lemvig Kommunale Ungdomsskole. Det var rekord, og derfor var det med ærgrelse, ungdomskoleleder John Korsholm så frem til en sommer uden Sommerskole på grund af corona-krisen.

Men i sidste øjeblik kom muligheden så, og med rekordfart har ungdomsskolen fået stablet arrangementet på benene, så der igen i år er mange børn, der kan få aktivitet i en uge i sommerferien.

- I første omgang så det ikke ud til, at ungdomsskolen var med, da der blev åbnet mere op, børnene kunne vende tilbage til skolen. Men via vores forening lykkedes det så nogle dage efter at få bekræftet, at ungdomsskolen også måtte åbne, og det var lige i tid til, at vi kunne nå det, siger John Korsholm.

Sommerskolen er i uge 27 fra 29. juni til 3. juli, og tallet 27 kan bruges en gang mere. Det er nemlig 27. år, der arrangeres Sommerskole.

- Vi har sendt en "hjemmelavet" folder ud til skolerne, og så jeg har skrevet til forældrene, så de også er klar over, at der er denne mulighed, hvis nu et barn ikke skulle få bragt brochuren hjem. Vi har ikke kunnet nå at trykke det sædvanlige flotte program, men vi har selv trykt et, og det går an. Man kan også se det på mobilen og nettet, og det er den vej, man tilmelder sig en eller flere af aktiviteterne, siger John Korsholm.

Sommerskolen er for børn fra 4.-7. klasse. Men eleverne i 8. klasse kan også være med på den traditionelle udflugt til Fårup Sommerland, der afslutter Sommerskolen.

- Det kunne heldigvis også lade sig gøre at tage den udflugt med igen, fordi det nu er tilladt at være 50 i en bus med den afstand, der nu skal være.

Af nye aktiviteter er instruktion i Lemvig Golfklub, og at man kan komme til at lave sit eget longboard. Kajakpolo er også nyt, men ellers er det den lange række af aktiviteter, som der har kunnet oprettes hold på de senere år, så alle de populære aktiviteter er med.

- Jeg måtte i hast kontakte dem, der tidligere har villet være med til at lave aktiviteter, og heldigvis var de indstillet på at være med. Det er nærmest uhyggelig billigt for børnene at deltage. Der er en lille egenbetaling, som afhænger af hvilken aktivitet, det er, og hvilke materialer, der skal bruges.

Det kan udmærket lade sig gøre at være med i flere aktiviteter, som er fordelt ud over forskellige dage.

- Jeg håber naturligvis, der er mange børn, der tager imod dette tilbud og aktiviteter i sommerferien. Vi overholder naturligvis alle de regler og henvisninger, der er fra sundhedsmyndighedernes side, så der er ikke noget at frygte for smittefare ved at være med, mener John Korsholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce