Annonce
Lokalavisen Lemvig

Spændende at arbejde med håndboldspillere

Pelle Schilling (på cykel) og Rasmus Jørgensen i dialog om en mindre skade, som Pelle døjer med.
Fysioterapeuterne fra Struer Fysioterapi er til rådighed ved træning og kampe
Annonce

Profilavis: Lemvig-Thyborøn Håndbold (LTH) har de sidste to sæsoner haft et glimrende samarbejde med Struer Fysioterapi, der stiller fysioterapeuter til rådighed ved træning og kampe. Det er primært Lasse Sørensen og Rasmus Jørgensen, der tager sig af opgaverne, medens indehaver af Struer Fysioterapi Morten Graversen er afløser.

Vi har i den forbindelse haft en lille snak med Rasmus Jørgensen, for at høre lidt om hvordan en sådan opgave gribes an, og hvordan det er at være fysioterapeut.

- Når man påtager sig en sådan opgave, er man så interesseret i og har forstand på håndbold?

Jeg har selv kun spillet ganske lidt håndbold, men dyrket mange andre former for idræt, bl.a. triatlon. Håndbold er en meget spændende sport, og jeg lever altid med i kampene – faktisk har jeg et par gange fået en venlig henstilling fra dommerbordet om, at jeg skulle sætte mig ned. Men man skal også huske, at når jeg er der til kampe, er det jo ikke for at se håndbold, men for at iagttage hvad sker på banen, og være klar hvis der opstår en situation, hvor der pludselig er brug for mig.

- Vi hører ofte, at det er fysioterapeuten der bestemmer, om en spiller er klar til at spille. Er det korrekt?

- Ja – et langt stykke henad vejen er det fysioterapeuten, der beslutter, om en spiller er klar. Men det foregår altid i dialog med spilleren selv og trænerstaben. Vi kommer med råd, og giver ud fra flere former for test en vurdering af, om en spiller er klar til at spille, eller i et vist omfang skal skånes, og kun bruges f.eks. to gange 10 minutter eller allersidst i en kamp. Det er jo en lang sæson, og det kan nemt blive alt for kortsigtet, hvis man tager chancen og bruger en spiller for tidligt efter et skadesforløb. Spilleren selv brænder for at spille, og kan derfor godt være subjektiv i sin egen vurdering.

- Hvad er vigtigt når en spiller får en skade?

- Det er at der bliver foretaget en skadeslindring så hurtig som muligt, og at der bliver taget stilling til et behandlingsforløb. Sådan et forløb er ofte uden bold og foregår i motionscenter, hvor vi kommer med relevante øvelser.

- Det er også jer fysioterapeuter, der sørger for og følger op på, om spillerne er i god fysisk form. Hvordan gør man det?

- Vi kører ved starten af sæsonen både løbe-og styrketest, og følger et par gange i løbet af sæsonen op på, om de er tilfredsstillende. Mange spillere vil gerne øge deres muskelmængde, og her kommer vores rådgivning ind i billedet. Udfordringen er, at det ikke må gå udover deres hurtighed, så her er der virkelig brug for vores ekspertise.

- Du er også instruktør i Lemvig Fitness, og jeg ved, at der er et meget stort fremmøde mandag morgen når du har stabilitetstræning. Men hvad er det mest spændende ved at være fysioterapeut?

- Ja – det er dejligt at være populær mandag morgen... Men det. jeg nyder ved at være fysioterapeut, er den diversitet. der er i arbejdet, og så synes jeg. det er herligt at arbejde med mennesker, uanset om det er holdtræning, behandling af håndboldspillere eller enkeltvis behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce