Annonce
Lokalavisen Lemvig

Spejderne søger ledere

De grønne Spejdere i Lemvig mangler ledere. Privatfoto
Det er de grønne spejdere i Lemvig, der søger ledere, som har mod og lyst til at udvikle sig selv og en gruppe spejdere
Annonce

LEMVIG: Det er højsæson for spejdergruppen i Lemvig, hvor der er brug for endnu flere hjælpende hænder til at give spejderne gode oplevelser med naturen og hinanden. Flere af gruppens ledere, der er indstillet til frivillig-pris for deres spejder-arbejde, er nemlig væk det næste år.

Glade spejderbørn mødes hver uge i huset på Banegårdsvej i Lemvig, hvor de leger sig til læring om både samfundet, naturen og det at være en del af en gruppe.

Desværre står gruppen nu i den specielle situation, at mens gruppens ungdomsledere er indstillet til Årets Ung Frivillig Leder 2019 i Lemvig Kommune, så mangler de selvsamme ledere det kommende år, da de unge er på efterskole.

- Vi er super stolte over, at vores unge ledere er indstillet til prisen for Årets Ung Frivillig Leder 2019. Men hvis ikke vi finder nogle frivillige til at drive vores grupper videre det næste års tid, er der risiko for, at deres gode arbejde falder til jorden, siger gruppeleder Martin Friis Jørgensen.

Han håber derfor, at gruppen kan finde nye ledere - eller i det mindste vikarer – unge ledere det næste års tid.

- Prisindstillingen taler jo for sig selv i forhold til, hvor vigtigt arbejdet er, siger Martin Friis Jørgensen.

- Og skulle man have lyst til at blive hos os efter det første år, så er man mere end velkommen”, understreger gruppelederen.

Annonce

Prøv spejderlivet i fire uger

Skulle man have lyst til at genoptage en tidligere spejderinteresse eller har man lyst til at afprøve om gerningen som spejderleder kunne være noget for en, så inviterer Lemvig Gruppe alle til at prøve et fire ugers forløb.

Første uge deltager man i et møde, for at finde ud af, hvad der sker til møderne. Anden uge får man en enkelt, overskuelig opgave og hjælper lidt til. Tredje uge kan man prøve at stå for en aktivitet og i fjerde uge har man et langt bedre indtryk af, om hvervet som spejderleder er noget for en. Det er helt uforpligtende at deltage i forløbet.

- Vælger man at fortsætte, skal man afsætte et par timer om ugen ud over de ugentlige møder og glæde sig til at få en masse nye spejder-kollegaer.

- Det behøver ikke tage meget mere end et par timer om ugen at være spejderleder. I samarbejde med andre frivillige kommer du til at planlægge og gennemføre spejdermøder med temaer, som I selv vælger. Det kan eksempelvis være skovens dyr, kend din by eller mad over bål, fortæller Martin Friis Jørgensen.

Hvis du gerne vil prøve at være spejder i fire uger, er du meget velkommen til at kontakte gruppeleder Martin Friis Jørgensen på telefon 5151 0517 eller mail: martin.friis@live.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce