Annonce
Lokalavisen Lemvig

Sportigan: Firmajulegaver kan også styrke den lokale handel

Mie Steensen ejer Sportigan i Lemvig, og det er også hendes egen hjemmeside, hvor man kan købe firmajulegaverne. Til gengæld er det kæden Sportigan, der forhandler priserne med de firmaer, der leverer julegaverne - det er f.eks. Kitchen Aid, Bitz og Södahl. Arkivfoto. Allan Damgaard
Sportigan i Lemvig har nu i fire år tilbudt firmajulegaver, og det tilbud benytter en række lokale virksomheder sig af.
Annonce

Lemvig: - Vi forsøger jo hele tiden at lave forskellige tiltag, der gør, at vi kan holde så meget handel som muligt lokalt, siger indehaveren af Sportigan i Lemvig, Mie Steensen.

I år tilbyder hun for fjerde år i træk firmajulegaver. Virksomhederne udvælger en række forskellige varer, og så kan medarbejderne med et personligt login via Sportigans hjemmeside vælge den julegave, de bedst kan lide.

- Det er et tiltag, som vores kæde Sportigan hjælper os med. Men det er Sportigan Lemvigs egen hjemmeside, som firmajulegaverne vælges på, siger Mie Steensen.

Gaver til medarbejdere

En medarbejder kan som hovedregel kun modtage gaver og mindre personalegoder for op til 1200 kroner i 2020. Kommer medarbejderen over den grænse, skal hele beløbet beskattes.

Hvis medarbejderen ikke får andre gaver eller personalegoder i årets løb, må julegaven altså koste 1200 kroner.

Men ellers ligger julegavegrænsen på 900 kroner. Hvis julegaven højest koster 900 kroner, så skal medarbejderen ikke beskattes af julegaven, selv om julegaven og andre gaver i årets løb til sammen kommer over 1200 kroner. Så er det kun beløbet ud over julegaven, der beskattes.

Medarbejderen skal betale skat af gaver i form af kontanter og gavekort, der kan byttes til kontanter.

Det er kæden Sportigan, der forhandler priserne med en lang række leverandører. Det betyder, at Sportigan tilbyder julegaver fra f.eks. Kitchen Aid, Bitz, Södahl og Kaj Bojesen. Der er også sportstøj og sportsudstyr blandt gavemulighederne.

Det er ikke alle Sportigan-butikker i Danmark, der er med i ordningen.


Firmaerne udvælger typisk 5-15 julegaver, som medarbejderne kan vælge imellem.

Mie Steensen, indehaver af Sportigan


- Firmaerne udvælger typisk 5-15 julegaver, som medarbejderne kan vælge imellem. Det betyder, at firmaet kan tilbyde mange forskellige slags julegaver til sine medarbejdere, og dermed kan man ramme noget, der er interessant for både den 18-årige og den 64-årige medarbejder, siger Mie Steensen.

Annonce

Stigende interesse

Hun har netop været rundt med kataloger til en række af egnens virksomheder.

- Jeg synes, der er et godt salg i firmajulegaver, og vi oplever en stigende interesse. I år er det måske lovlig sent, at vi er rundt med katalogerne, men vi har jo også den daglige butik at passe, siger Mie Steensen.

Sportigan i Lemvig har netop udsendt deres gavekatalog. Pressebillede

Det er primært virksomheder fra Lemvig Kommune, der benytter sig af Sportigans julegavemulighed.

- Det er virksomheder i forskellige størrelser, der er med. De har fra 5 til 100 medarbejder. Vi har enkelte uden for Lemvig Kommune, men de fleste er lokale, siger Mie Steensen.

Hvis interesserede virksomheder henvender sig, så får de et login til en testside, så de kan få en fornemmelse af, hvordan hjemmesiden er sat op.

- Når virksomheden har udvalgt de julegaver, som medarbejderne kan vælge imellem, så er det os, der sætter den pågældende hjemmeside op, siger Mie Steensen.

Firmajulegaverne er en ekstra service fra Sportigans side.

- Vi vil gerne servicere de lokale klubber og virksomheder på bedst mulig måde, og det her er et af tiltagene, siger Mie Steensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce