Annonce
Lokalavisen Lemvig

Stor interesse for Håndarbejdsfestival

Med 38 udstillere var der meget at kigge på ved weekendens Håndarbejdsfestival i Gudum Sognehus. Arkivfoto: Morten Stricker
Lise Christiansen og Dorte Balle havde igen strikket en velbesøgt Håndarbejdsfestival sammen. Omkring 2000 lagde i weekenden vejen forbi Gudum Sognehus.
Annonce
Annonce

Flere runder

Mange af de besøgende brugte flere timer på håndarbejdsfestivalen. Det typiske mønster var, at de besøgende først tog en runde, og derefter hyggede sig i cafeen. Herefter var det så tid til en runde mere hos de kreative udstillere.

- Der var også flere, der besøgte håndarbejdsfestivalen både lørdag og søndag. Det kunne være, at de havde fået et godt øje til noget, de ønskede at købe, men som måske lige var i den dyre ende. Så vendte de tilbage søndag og slog til. Sådan lød tilbagemeldingen fra flere udstillere, der generelt var godt tilfreds med weekenden, siger Lise Christiansen.

I år var der - modsat sidste år - mange, der solgte garn på festivalen, og det betød, at den enkelte garnsælger solgte mindre end sidste år.

- Det var lidt op og ned med salget hos de enkelte udstillere, men der var til gengæld mange af dem, der fik skabt nye kontakter, og det er også en vigtig del for udstillerne, siger Lise Christiansen.

Det skal vi lige sove på. Sådan har vi haft det efter hver festival.

Lise Christiansen om en mulig Håndarbejdsfestival næste år

Annonce

Stort arbejde

De to initiativtagere havde en travl weekend, hvor de havde god hjælp af en lang række frivillige.

Lise Christiansen og Dorte Balle har endnu ikke taget stilling til, om der bliver en ny håndarbejdsfestival næste år.

- Det skal vi lige sove på. Sådan har vi haft det efter hver festival. Der ligger et stort stykke arbejde i det - især fordi vi skal sørge for en løbende udskiftning blandt udstillerne, så der hver gang er noget nyt at komme efter for de besøgende. Denne udskiftning ligger os meget på sinde, siger Lise Christiansen.

Håndarbejdsfestivalen gav sidste år et overskud på cirka 40.000 kroner, der tilfalder Gudum Sognehus, og Lise Christiansen forventer også, at dette års festival giver et overskud.

Gudum: - Det gik, som det skulle. Vi havde en rigtig god weekend med mange besøgende. Der var omkring 2000, og dermed ligger vi på niveau med sidste år. Jeg vil tro, vi var 50 flere i år, fortæller Lise Christiansen, der sammen med Dorte Balle står bag Håndarbejdsfestival.

Den fandt sted i weekenden i Gudum Sognehus, og det var den fjerde af slagsen. Til den første udgave i 2017 var der omkring 1200 besøgende.

Der var 38 udstillere i år, og dermed var der fyldt helt op i den gamle skole, der nu fungerer som sognehus og samlingssted i Gudum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce