Annonce
Lokalavisen Lemvig

Svært at være lille opposition

Susanne Buch Nielsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Bøvlingbjerg: Det er ikke nemt at være i opposition, når man oppe mod et stort flertal.

Det har SF'eren Susanne Buch konstateret i sine første to år som medlem af byrådet i Lemvig.

- Det kan være svært at være en del af et lille mindretal, når der er et parti, der har absolut flertal. Er man uenig med os, kan man tromle tingene igennem. Men selv om vi sjældent får vore sager igennem, er der stadig nogle ting, vi kan få gennemført. Blandt andet nævnte jeg på et budgetseminar, om det ikke var en god ide at det nye sundhedscenter også skal huse hjemmeplejen, og det var resten af byrådet med på, siger hun.

Susanne Buch er også i gang med sin tredje periode som regionsrådsmedlem, og hun mærker en tydelig forskel på at være folkevalgt i regionen og byrådet.

- Jeg synes, der mangler en debatkultur i byrådet i Lemvig. Her er det udvalgsformanden, en gang i mellem næstformanden og så SF'erne, der siger noget. Der er rigtigt meget, der er besluttet i udvalgene i forvejen, og jeg synes, det er ærgerligt, at der kommer så lidt debat. Det er anderledes i regionsrådet, men her bliver møderne også live-transmitteret, siger hun.

Hun peger blandt andet på, at den manglende debat efter hendes opfattelse kan betyde, at der kan blive vedtaget forslag, som politikerne ikke selv er klar over konsekvensen af.

- Vi så det blandt andet med planen om at lave nye specialpladser på plejehjemmet i Nørre Nissum. Men det kom reelt til at betyde, at vi ville lukke selve plejehjemmet. Det, tror jeg, var blevet opfanget i en debat, siger hun.

Lige som de øvrige nyvalgte kolleger er SF'eren dog glad for arbejdet i byrådet.

- Det er meget spændende og samtidig er det fedt at få indblik i så mange ting vi arbejder med i kommunen, men som befolkningen ikke opdager, at vi beslutter. Det er spændende at sætte sig ind i mange ting, som der skal tages beslutninger om, siger Susanne Buch, der i løbet af i år vil beslutte, om hun vil genopstille til byrådet.

- Lige nu synes jeg dog, der er meget at se til, når jeg sidder på to folkevalgte poster og samtidig også har et fuldtidsarbejde ved siden af, siger Susanne Buch, der er på orlov fra byrådsarbejdet i begyndelsen af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce