Annonce
Lokalavisen Lemvig

Thyborøn-dreng på professionelt norsk hold i E-sport

Frederik Pjengaard er nu professionel e-gamer på det norske hold N47, der ligger i verdenstoppen i spillet Fortnite. Foto: N47
20-årige Frederik Pjengaard er en del af en stor norsk satsning på spillet Fortnite
Annonce

OSLO: For et par måneder siden blev det offentliggjort, at 21-årige Jeppe Lyng Kobberholm, der er født og opvokset i Thyborøn, bliver en del af FC Midtjyllands hold i E-sport - et hold, der skal dyste mod andre topklubber i spillet FIFA 19 med deltagelse i Champions Leaque.

1. marts blev det så officielt, at en anden knægt fra Thyborøn - 20-årige Frederik Pjengaard - er en del af en stor norsk satsning med navnet N47.

Bag N47 står YouTuberen Joachim "Noobwork" Haraldsen og Petter Trobe. De to unge nordmænd har åbnet det første e-sport-hus i Oslo, og dette hus bliver både bosted for de profesionelle gamere på det professionelle hold, ligesom der er masser af træningsfaciliteter, som også hører til e-sporten. Åbningen af teamhuset blev i øvrigt foretaget af den norske statsminister Erna Solberg.

På Fortnite-holdet N47 finder man udelukkende danske spillere. Det er Jacob "Sieba" Butler, Frederik "Socka" Pjengaard, Sebastian "Jordberry" Poulsen og Jonas "Klusia" Thomsen. Spillerne er flyttet ind i teamhuset og skal i den kommende tid fokusere 100 procent på træning i spillet, fysisk træning, sundhed og den mentale udfordring.

- Vi vil hævde os helt i toppen af den internationale elite, og vi ønsker samtidig at løfte Norge som e-sport-nation. Derfor har vi etableret dette hus i samarbejde med flere sponsorer - blandt andet medie- og teknologiselskabet Zedge. Og det er også grunden til, at vi har hentet de dygtige Fortnite-spillere i Danmark, siger Joachim Haraldsen til det norske dagblad VG.

Det sjove ved de to unge gutters indbyrdes forhold fra Thyborøn er, at de har været klassekammerater på Thyborøn skole og både spillet håndbold og fodbold på samme hold. Desuden har forældrene, Lisa Lyng og Frank Kobberholm samt Karen Marie og Jørgen Pedersen, alle spillet håndbold i HK 68 Thyborøn.

De fire danske e-sports-spillere bor i et stort hus i Oslo, hvor fysisk træning, sund kost og selvfølgelig spil-træning er hverdagens beskæftigelser. Foto: N47
Annonce

Store penge på spil

Frederik Pjengaard flyttede til Oslo i marts måned - og siden har træning, turneringer og presse-events præget dagligdagen.

- Det er da et super spændende projekt at være en del af, men der bliver samtidig stillet store krav til os i hverdagen. Vi går efter at komme helt til tops i Fortnite-turneringerne, der i 2019 har en samlet præmiesum på hele 100 mio.dollars. Den største enkelte turnering er VM i juli i New York, der bliver den hidtil største event inden for e-sport med 100 deltager og en præmiesum på 30 mio.dollars, oplyser Frederik Pjengaard.

Den tid, hvor man sad bag computeren med cola og chips er forlængst forbi, når man taler om professionel e-sport.

- Jeg er en del af et meget professionelt set-up, hvor sundhed og motion er en vigtig del af hverdagen. Vi lærer meget om at spise rigtigt og at være mentalt klar til opgaverne, så på den måde er den norske satsning virkelig interessant og spændende, siger Frederik.

Hver weekend er der kvalitfikationsturneringer til dette VM - og her dyster op mod 15 millioner gamere i hele verden om de otte pladser, der er på spil i hver weekend.

- Det er en rigtig stor konkurrence, og alle kæmper indædt for at slippe igennem nåleøjet. I sidste weekend lykkedes det så for en af mine holdkammerater at opnå kvalifikation, så her kunne vi alle juble og succes'en, fortæller Frederik Pjengaard.

Sidstepladsen - altså nummer 100 - til VM til juli belønnes med 500.000 dollars, så der er også store penge på spil.

- Vi ligger faktisk i top 100 hver eneste uge, så selvfølgelig satser jeg også på at komme til VM, siger den unge gamer fra Thyborøn.

Annonce

Et sabbatår med indhold

Frederik Pjengaard blev student sidste sommer fra Lemvig Gymnasium, og som så mange andre unge havde han brug for et sabbat-år - og det er så blevet brugt på at skrive kontrakt med N47 i Oslo.

- Jeg har altid spillet computer - siden jeg var 10 år - og da Fortnite blev lanceret, begyndte jeg at spille dette spil - lidt ved en tilfældighed. Jeg blev efterhånden ganske ferm til dette spil, så da e-sporten for alvor slog igennem, fandt vi fire danskere sammen på et hold for et års tid siden, fortæller Frederik Pjengaard.

De dygtige danskere blev så hentet til det norske hold.

- På den måde er vi kommet ind i et spændende miljø, og det er da en mega-oplevelse og en stor mulighed for at nå helt til tops. Og selvfølgelig er det målet at blive de bedste i verden.

Frederik Pjengaard har også spillet masser af fodbold hjemme i Thyborøn - men det er inden for e-sporten, at han nu er professionel.

- Vi får gratis kost og logi samt dækket diverse udgifter. Og så får vi en løn ved siden af, siger Frederik Pjengaard.

Lige nu overvejer han at forlænge aftalen med N47, og det foregår præcis som i fodboldverdenen med kontrakter, advokathjælp og forskellige klausuler.

- Det er selvfølgelig også sådan, at vi hele tiden skal præstere godt i alle turneringer, hvis man vil fortsætte i denne verden.

Frederik Pjengaard har været i Oslo siden 1. marts - og det er blevet til mange telefonsamtaler og facetime-snakke med far og mor hjemme i Thyborøn.

- Selv om vi har det fedt i vores hus heroppe, så savner jeg da både familien og vennerne, men nu kommer jeg en hurtig tur til Thyborøn til pinse, hvor der tilfældigvis også er Haze over Haarum, siger Frederik Pjengaard.

Der er stor mediebevågenhed over for den store norske satsning, hvor holdet lige nu kæmper for at få deltagere med til VM i Fortnite i juli i New York - et mesterskab med en samlet præmiesum på 30 mio.dollars. Foto: N47
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce