Annonce
Lokalavisen Lemvig

Thyborøns butikker holder åbent

Karina Rytter og Casper Øgendahl er indehavere af Mr. LP, Sportigan og Miss P i Thyborøn, og de passer butikken på skift. Arkivfoto
Thyborøns butikker holder fortsat åbent, men de kører på vågeblus med få kunder og få medarbejdere på arbejde.
Annonce

Thyborøn: Normalt er der fire på arbejde ad gangen hos en af Thyborøns store butikker, den kombinerede Mr. LP, Sportigan og Miss P i Bredgade.

I øjeblikket er der én medarbejder. Og det er på skift en af de to indehavere: Karina Rytter og Casper Øgendahl.

- Vi har besluttet os for kun at være her én ad gangen. Hvis en af os skulle få coronavirus eller komme i karantæne, så kan den anden køre butikken videre. Vi har ikke mange kunder i øjeblikket, men vi har dog en lille omsætning, og dermed er det rent økonomisk en fordel for os at holde åbent, siger Karina Rytter.

Hun tilføjer, at de selvfølgelig tager de nødvendige forholdsregler i forhold til f.eks. afstandskrav til hinanden og god håndhygiejne.

- Kunderne har stor forståelse for de forholdsregler, der skal tages, og da vi har en forholdsvis stor butik, kan vi sagtens overholde de to meter, der skal være mellem folk, siger Karina Rytter.

Situationen er den samme i de øvrige butikker på Thyborøns handelsstrøg, Bredgade. De holder åbent.

- Her i Thyborøn har vi den fordel, at langt de fleste steder er det butiksindehaveren, der selv ejer bygningen. Dermed er vi nok lidt bedre stillet rent økonomisk end andre steder. Men selvfølgelig er det en frygtelig situation at være havnet i, og hvis det kommer til at vare i længere tid, så vil det for alvor gøre ondt, siger Karina Rytter, der forventer, at butikken vil kunne gøre brug af nogle af de hjælpepakker, som regeringen har fremlagt.

- I en af hjælpepakkerne skal man have mistet 30 procent af sin normale omsætning for at komme i betragtning til støtte. Det får vi - og sikkert mange andre - desværre ingen problemer med at overholde, siger Karina Rytter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce