Annonce
Lokalavisen Lemvig

Thyborøns mange tilbud bliver synlige

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der sættes nye informationstavler op, og den gamle bydel markedsføres under navnet Sneglehuskvarteret
Annonce

Thyborøn: En lang række aktiviteter er i dag samlet i og omkring den gamle bydel i Thyborøn, og nu er aktørerne i området blevet enige om, at man vil markedsføre bydelen som Sneglehus-kvarteret. Overskriften er ”Sneglehuskvarteret – et hav af oplevelser”.

Tidligere var denne del af Thyborøn kendt ”rabarberkvarteret”, hvor nedslidte huse præger gadebilledet, og det var her ”rosset” boede. Men udviklingen har taget en ny retning, og nu kommer også nye skilte op, inden turistsæsonen sætter ind.

Annonce

Nye skilte sættes op

Teknisk udvalg  har netop godkendt opsætningen af de nye skilte, der skal op hurtigst muligt op til turistsæsonen i år.

- Thyborøn er i en rivende udvikling, der har positiv afsmittende effekt på hele kommunen. Her hjælper vi selvfølgelig de spændende tiltag i Thyborøns sydlige del med ny skiltning, der skal binde området bedre sammen og give gode oplevelser til lokale såvel som turister, siger udvalgsformand Steffen Damsgaard (V).

Aktørerne har valgt at fokusere på Sneglehuset, som skal binde området sammen. Snegle, der i form af konksnegle og hjertemuslinger pynter Sneglehuset,  er et særegen udtryk ved hele Vestkysten. Historien om fiskeren Alfred, der lavede huset til fruen midt i ”klondike” boligkvarteret, er en del af det stedbundne DNA.

Formanden glæder sig over den nye indpakning, som aktørerne har fundet frem til.

- Det maritime udtryk styrkes yderligere, og samlet set rummer Thyborøn vel nok Vestkystens største oplevelsesmuligheder med ny is-attraktion, Iskunsten, fisk i akvariet, outdoor-safari, krig - og skibsvragshistorier på Sea War Museum, ravudstillinger, fiskerestauranter og altså snegle-fortællingen, siger Steffen Damsgaard.

Sneglehus-kvarteret på det nye kort. Illustration: Lemvig Kommune
Annonce

Lokale aktører tilfredse

De lokale aktører er meget glade for de nye skilte, der nu kommer op.

- De nye informationstavler og skiltning er et stort løft for den sydlige del af Thyborøn. Det er super godt, at alle aktiviteter samles og giver området fælles identitet. Skiltene skaber mere fokus på bydelen og vil trække flere gæster til. Tavlerne viser, at der er noget at komme efter i sydbyen. De får stor betydning for os, der er aktive i området, siger Jesper Vinther Fruergaard, værkfører og centerchef ved Wærket i Thyborøn.


Jeg tror, det overrasker mange, hvor meget Sneglehuskvarteret har at byde på. Mange tror nok, Thyborøn kun er havnen og museerne

Ken Koustrup, forpagter Sneglehuset


På oversigtskort vil blandt andet stier mellem lokationerne blive fremhævet. Jesper Fruergaard tror også, de nye tavler på sigt giver bosætningen i området et løft. Samme positive linje finder man hos Ken Koustrup, forpagter af Sneglehuset i Thyborøn.

Annonce

Mange bliver overrasket

- De nye informationstavler viser de spændende aktiviteter, der er i Sneglehuskvarteret. Hele den sydlige del af Thyborøn bliver mere synlig. Jeg tror, det overrasker mange, hvor meget Sneglehuskvarteret har at byde på. Mange tror nok, Thyborøn kun er havnen og museerne. Det er Thyborøn også. Men nu bliver der også opmærksomhed på vor bydel,  siger Ken Koustrup.

Hos ejendomsmægler Lars Lyng vækker den nye indpakning også anerkendelse.

”Jeg ser de nye tavler som en guide for gæster i Thyborøn til at vise, hvad den sydlige del af byen byder på og til at få gæster rundt i hele byen. Det er klogt at synliggøre bydelens attraktioner. Det styrker markedsføringen af hele byen, siger Lars Lyng.

De nye skilte forventes at være plads inden det store rykind af turister inden for få uger.

Der opsættes blandt andet seks nye informationstavler på høfdesten på parkeringspladsen i Sneglehuskvarteret. De fem fortæller en lokal historie, mens den sjette er et kort over hele området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce