Annonce
Lokalavisen Lemvig

Toptunet madpakke øger skoleglæden

Intet kan være så demotiverende som en kedelig eller manglende madpakke, når klokken ringer til spisepause. Her er de gode råd til at gøre spisepausen til dagens højdepunkt.
Annonce

Skole: Skoleeleverne vender nu tilbage til klasseværelserne, og det betyder også, at der skal smøres madpakker. Og her har indholdet stor betydning for både deres indlæring og koncentrationsevne - og med det også deres glæde ved at gå i skole.

Kok og stifter af RigtigMad.dk, Thomas Rode, giver en række tips til den gode madpakke. Han forklarer, at det er vigtigt, at man ikke tyer til de nemme løsninger med hurtige kulhydrater som mælkesnitter og figenstænger, men i stedet bruger råvarer i god kvalitet, som kan sikre mæthedsfølelsen – og samtidig tænker praktisk og funktionelt.

Annonce

Madpakker skal mætte

En undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at over halvdelen af de danske folkeskoleelever er sultne i løbet af skoletiden – enten fordi de ikke spiser deres frokost, eller fordi madpakken ikke gør dem mætte. Og det går ud over deres koncentrationsevne og dermed deres indlæring.

En undersøgelse fra Arla Fondens projekt MADmovers fra 2018 viser samtidig, at 84 procent af de danske elever i folkeskolen spiser deres madpakke på bare 14 minutter eller hurtigere. Derfor er det ifølge Thomas Rode meget vigtigt, at man som forældre tænker praktisk og laver en madpakke, som børnene kan spise på farten, så de kan komme ud at lege med de andre børn.

Annonce

Madpakke to-go

Thomas Rode opfordrer derfor forældrene til at tænke i for eksempel gulerodsstænger fremfor en råkostsalat, som er sværere at spise på farten. Han anbefaler også, at man sørger for at fylde madpakken op med gode proteiner, der kan sikre, at børnene føler mæthed over længere tid.

- Giv madpakken et skud lækre proteiner som kyllingevinger, en hjemmelavet fiskefrikadelle, en hakkebøf eller et kogt æg. Eller giv børnene en hummusdip med til grøntsagerne, så det bliver mere spændende og nærende for dem, siger Thomas Rode.

Han fraråder, at man hopper på de hurtige kulhydrater som figenstænger og hvidt brød, da det ikke holder børnene mætte længe nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce