Annonce
Lokalavisen Lemvig

Træt af corona-aflysninger: vil i kanonform på den tohjulede

Set fra venstre er det Rasmus Bülow, Kasper Hingebjerg, Peter Lodahl, Henrik Langer og Thomas Overgaard. De er nu klar til at indtage de lokale landeveje. Pressebillede
Fem unge mænd fra Lemvigegnen var så træt af diverse corona-aflysninger - blandt andet Haze og EM i fodbold - at de besluttede sig for at gøre noget radikalt. De købte hver en racercykel, og nu er målet at komme i kanonform og cykle ture på op til 100 kilometer.
Annonce

Lemvigegnen: En lørdag her i foråret troppede fem unge mænd op hos Cykel-Mads i Lemvig. De havde en klar mission. Nu var de træt af diverse corona-aflysninger og havde taget en radikal beslutning.

- Vi skulle have været til Haze over Haarum, og vi skulle have set EM i fodbold. Der var endda nogen i gruppen, der havde billetter til de danske EM-kampe i København. Vi var ved at få corona-stress. Vi havde tidligere talt om, at vi skulle i gang med at cykle på landevej, men det var kun blevet ved snakken. Men med corona-nedlukningen var der ikke længere en undskyldning for ikke at komme i gang med cykelsporten, siger Thomas Overgaard fra Thyborøn.

Han har kendt Peter Lodahl og Henrik Langer i mange år, og på handelsskolen i Lemvig lærte de Rasmus Bülow og Kasper Hingebjerg at kende. Det er den femmandsgruppe, der nu har kastet sig over cykelsporten. De er alle 29-30 år, og de bor i dag alle på Lemvigegnen lige bortset fra Henrik Langer, der er bosat i Aarhus. Den "gamle" Harboøre-dreng kan dog godt få det praktiske til at gå op i en højere enhed og deltage i cyklingen i Lemvig og omegn.

De valgte netop Cykel-Mads for at støtte de lokale butikker set i lyset af coronakrisen, hvor de fleste butikker er hårdt ramt.

Hos Cykel-Mads blev de ekspederet af Martin Skovgaard, der ejer cykelforretningen i Storegade sammen med Anders Hilligsøe.

- De havde aldrig cyklet før, og det var deres plan at købe en såkaldt begynder-cykel. Altså en racercykel i den billige ende af skalaen, siger Martin Skovgaard.

Men det med en begynder-cykel kom ikke til at holde stik.

Vi skulle have været til Haze over Haarum, og vi skulle have set EM i fodbold. Der var endda nogen i gruppen, der havde billetter til de danske EM-kampe i København. Vi var ved at få corona-stress.

Thomas Overgaard, Thyborøn

Annonce

Gejlet hinanden op

- Nej, vi fik jo nok gejlet hinanden lidt op a la: "Hvis du skal have dét, så skal jeg også..." Så vi endte alle med at købe noget dyrere cykler, end vi egentlig havde planlagt i første omgang. Men det har vi bestemt ikke fortrudt. De penge er givet godt ud, siger Thomas Overgaard, der til dagligt arbejder som sælger hos Thyborøn Skibssmedie.

Martin Skovgaard, der selv cykler en hel del, tilbød at give lidt vejledning til nybegynderne udi cykelsporten.

- Vi var ude at cykle en tur på cirka 60 kilometer, hvor de lærte lidt om at køre i en gruppe, hvor man skifter plads og "pakker" hinanden ind. Da vi var tilbage i butikken, lærte de at skifte slange. Alle kommer ud for punkteringer, og det gælder bare om at øve det nogle gange, så man får det lært. Vi tilbyder gerne disse special-arrangementer for mindre grupper, siger Martin Skovgaard.

De fem unge mænd var glad for den ekstra service.

- Det er altid godt at få nogle små fif. Det med f.eks. at skifte slange, kunne vi nok godt lære os selv, men det hele bliver bare meget lettere, når man får nogle fif med på vejen, siger Thomas Overgaard.

Annonce

Formen kan blive bedre

Foruden en masse læring gav den 60 kilometer lange træningstur også ømme ben.

- Lad os bare sige, at formen sagtens kan blive bedre, som Thomas Overgaard udtrykker det.

Alle fem har tidligere spillet fodbold og håndbold - mest fodbold - men ikke alle har været lige flittige med at dyrke motion de seneste år.

- Nu ender det jo med, at vi alle kommer i supergod form, siger Thomas Overgaard.

De planlægger tre-fire ture i ugen, men det er nok - med Thomas Overgaards ord - mest realistisk med tre ugentlige ture. De fem skal selvfølgelig også passe deres arbejde ved siden af, og cykelsport kan være en tidskrævende hobby.

Annonce

Cykelferie på Bornholm

- Vi planlægger at tage på lidt længere ture i weekenden. Så er det noget med at komme tidligt op og køre en tur på måske 100 kilometer, siger Thomas Overgaard.

En tur til Bornholm er også inkluderet i cykelplanerne.

- Vi håber at kunne tage en tur til Bornholm i løbet af sommeren og så køre rundt derovre på vores cykler. Der er jo ikke rigtigt udsigt til, at vi kan komme på sommerferie uden for landets grænser, siger Thomas Overgaard.

På længere sigt er det også tænkeligt, at de fem melder sig ind i en cykleklub.

- Ja, det skal vi nok på et tidspunkt. Men vi skal først lige træne os op til det, og indtil videre har vi jo vores egen lille klub, siger Thomas Overgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce