Annonce
Lokalavisen Lemvig

Traktormuseum åbner i Nørre Nissum

Anders Poulsen fra Nørre Nissum viser nu sin imponerende samling frem for offentligtheden på et nyt museum på Nørbysvej. Pressebillede

Tidligere landmand Anders Poulsen viser nu sin imponerende samling af veterantraktorer frem for offentligheden.

Annonce

NØRRE NISSUM: Et helt nyt Traktor Museum åbner søndag den 27. maj i Nørre Nissum. Den lokale, tidligere landmand, Anders Poulsen, viser nu sin imponerende samling af veterantraktorer frem for offentligheden.

- Vi har haft vores traktorer med til mange forskellige arrangementer rundt om i hele landet. Så nu tænkte vi at åbne dørene for interesserede herhjemme i Nørre Nissum, siger Anders Poulsen.

Samlingen er unik i Danmark og indeholder traktorer fra Volvo, Porsche, Ford, Massey Harris, Lanz Bulldog og mange flere mærker. To af samlingens helt specielle maskiner er en David Brown traktor bygget i England under Anden Verdenskrig samt en Vety mejertærsker, kaldet "Vestjyden".

- Vores landbrugshistorie er utrolig vigtig. Samtidig er det et eksempel på, hvordan man fremmer turismen i landdistrikterne, påpeger formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, der klipper snoren til det nye museum.

- Hele Vestjylland er kendt for fødevareproduktion. Vi har stolte traditioner på det vigtige landsbrugsområde - der også i dag er afgørende for beskæftigelse, eksport, velstand og velfærd i Danmark, siger Steffen Damsgaard, der også er formand for Teknik & Miljø-udvalget i Lemvig Kommune.

Steffen Damsgaard glæder sig over, at der nu samtidig bliver udbudt endnu en oplevelse til de mange gæster i kommunen.

Turistchef Kristian Hansen deltager også i åbningsreceptionen hos Anders og Erna i slutningen af maj - lige inden turistsæsonen for alvor går i gang.

- Samlingen fortæller spændende historier om alt lige fra Mærsk-producerede traktorer, krigens påvirkning af udformning af traktorer til de klassiske landbrugsmaskiner, som er så stor en del af den vestjyske historie, siger Kristian Hansen.

Lemvig-Thyborøn Turistforening har bistået med blandt andet det grafiske arbejde af museets brochure samt en del af markedsføringen i øvrigt af det nye spændende museum - og oplevelsestilbud. Museet holder gratis åbningsreception for alle søndag den 27. maj klokken 10.00, hvor der vil være kaffe og kage til gæster.

Den normale faste åbningstid for museet bliver i første omgang alle onsdage fra kl. 14.00-17.00. Anders og Erna åbner naturligvis også museet for større grupper efter aftale.

Det nye traktormuseum åbner søndag den 27. maj.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce