Annonce
Lokalavisen Lemvig

Tre kunstneres indtryk fra Italien forenes i ny udstilling på Lemvig Museum

Kirsten Klein er en af landets fineste kunstfotografer. Her et italiensk motiv. Foto: Kirsten Klein
Trækfuglevej er titlen på et digt af Thøger Larsen, som hentede inspiration i Italien. Det har fotografen Kirsten Klein og kunstneren Steen Folmer Jensen også gjort - og tilsammen er det blevet til en ny udstilling på Lemvig Museum.
Annonce

Lemvig: Lørdag 15. juni åbner Lemvig Museum udstillingen Trækfuglevej med digte af Thøger Larsen, fotografier af Kirsten Klein og skitser af billedkunstneren Steen Folmer Jensen.

Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen har to gange boet og arbejdet på refugiet San Cataldo i Italien. Hertil rejste også digteren Thøger Larsen og hans kone Thyra Larsen i 1925 og i 1927. Thøger Larsens digtsamling Søndengalm (1926) og til dels også den sidste samling af noveller og digte Trækfuglevej (1927) er blevet til på baggrund af disse rejser. I udstillingen sammenstilles Kirsten Kleins fotografier og Steen Folmers Jensens skitser fra San Cataldo med digte og citater fra Thøger Larsens rejsebeskrivelser. Der vil desuden indgå video og lydoptagelser.

Billedkunstneren Steen Folmer Jensen har ligesom Klein og Thøger Larsen ladet sig inspirere på San Cataldo. Skitse: S.F. Jensen
Annonce

Festlig åbningsdag

I forbindelse med åbningen af udstillingen 15. juni holder museet et kulturarrangement kl. 13 i museets have. Her vil forfatteren Knud Sørensen læse digte og fortælle om San Cataldo og Thøger Larsen. Komponisten Kristian la Cour har sat melodi til en række af Thøger Larsens digte fra Italien. De vil blive uropført som fællessang. Endelig vil Skuespillerne Roberta Carreri og Kai Bredholt fra Odin Teatret byde på italienske sange. Udstillingen er Lemvig Museums bidrag til den store regionale kulturfestival Genopdag.

Entré til åbningsarrangementet er gratis, men man bør tilmelde sig, hvis man vil være sikker på at få plads. Det er samtidig muligt at bestille en tapasservering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce