Annonce
Lokalavisen Lemvig

Tredje Krabbefestival i Lemvig

Den tredje udgave af Krabbefestivalen i Lemvig afvikles fredag og lørdag. Arkivfoto: Benny Gade
Det bliver to festlige dage med fokus på delikatesser og vestjyske specialiteter garneret med et hav af aktiviteter for hele familien
Annonce

LEMVIG: Fredag og lørdag er der et stort program til den tredje Krabbefestival i Lemvig - et arrangement, der forventes at tiltrække mange gæster, som det har været tilfældet de to foregående år.

- Baggrunden for Krabbefestivalen er at brande Lemvig som et sted med mange vestjyske specialiteter og råvarer fra blandt andet Limfjorden. Vi kender jo alle krabbeklør som en fin delikatesse, der kan nydes i mange forskellige udgaver og sammenhænge. Krabben er samtidig et symbol på de mange gode råvarer, som vi kan tilbyde i vort område, fortæller event- og handelschef Mai Lindgaard.

Den husstandsomdelte eventavis fortæller meget mere om selve Krabbefestivalen og de tilhørende aktiviteter.

- Jeg er glad for, at mange aktører til denne festival byder ind med særlige aktiviteter, så alle gæster til Krabbefestivalen går hjem med gode oplevelser, siger Mai Lindgaard.

Hun nævner som eksempel bageriet Ejvinds på Torvet i Lemvig, der har lavet en sjov aktivitet for børn, der kan dekorere deres egen krabbekage. Det foregår både fredag og lørdag eftermiddag.

Og når Tante Andantes store arrangement i Aagade med sponsorløb og koncert er overstået lørdag eftermiddag, kommer Cemira med et stort kemishow for børn. Her kan alt sprænge i luften.

- Fredag er der krabbefrokost hos Bjarnes Fisk med underholdning ved Lis og Per. Her er ledige pladser. Fredag aften er der udsolgt til tre arrangementer med hver 20 deltagere i Krabbeteltet, hvor Jesper Krabbe laver arrangementet Krabbe & Cocktails, mens der lørdag aften er et stort krabbegilde med mad, musik og dans i teltet, som Restaurant Luna står for. Restaurant Isværket byder samme aften på god mad og underholdning ved West for Wrist, oplyser eventchefen.

En af nyhederne til dette års Krabbefestival er en markedsplads ved Restaurant Luna. Her kommer forskellige kunsthåndværkere og stiller deres boder op.

- Her kan man se andre ting med lokalt islæt, og vi har fået stor hjælp af den lokale husflidskreds, der blandt andet har skaffet nogle telte til disse udstillere - herligt, siger Mai Lindgaard.

En helt særlig aktivitet for børnene i det store Krabbetelt starter allerede fredag ved åbningen af festivalen.

- Her bliver der mulighed for at være med til at lave en megastor perlekrabbe. I samarbejde med Hama har vi fået 37.800 perler, der skal monteres på 42 perleplader i løbet af Krabbefestivalen, og resultatet bliver en perlekrabbe, der måler 90 x 100 centimeter. Det er altså en halvstor krabat, som efterfølgende skal have sin helt egen plads, når vi igen laver Krabbefestival i Lemvig, siger Louise Agerbo fra direktionssekretariatet på Lemvig Kommune.

Byens butikker har i øvrigt åbent frem til kl. 16 om lørdagen, og forretningerne har også Krabbefestivalen som et særligt tema disse to dage.

- Vi håber, at mange vil finde vej til Krabbefestivalen fredag eller lørdag - eller begge dage. Musik, smagsprøver og ikke mindst hyggeligt samvær vil præge disse to dage i Lemvig.

Michelin kokken Jesper Krabbe serverer krabber og Cocktail fredag aften til tre udsolgte arrangementer i Krabbeteltet. Arkivfoto
En af aktiviteterne er at lave en megastor perlekrabbe af over 37.000 perler. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce