Annonce
Lokalavisen Lemvig

Turbulent coronaår i Lemvig Handel

René Salskov - der har ses ved åbningen af den nye, kombinerede Ønskebørn og Kids Coolshop - aflagde formandsberetning på generalforsamlingen i Lemvig Handel. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
René Salskov konstaterede i sin beretning på generalforsamlingen i Lemvig Handel, at butikkerne har været gode til at omstille sig i en svær tid.

Lemvig: På generalforsamlingen i Lemvig Handelsstandsforening - eller Lemvig Handel, som foreningen hedder i daglig tale - handlede det hovedsageligt om den kommende sammenlægning med Lemvig-Thyborøn Turistforening og Thyborøn Handel til den nye forening Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme.

Hovedparten af de fremmødte til den virtuelle generalforsamling - helt præcis 22 af 24 - stemte for en sammenlægning af foreningerne. Den endelige godkendelse venter på den ekstraordinære generalforsamling den 22. april. Ovenstående omtalte vi i sidste uge.

Men der var selvfølgelig også plads til de officielle punkter på generalforsamlingen, og her var formandsberetningen lagt i hænderne på René Salskov fra bestyrelsen. Det er Karina Stefansen Skinnerup, der officielt er formand for Lemvig Handel, men de tre medlemmer af bestyrelsen - det sidste medlem er Dorte Westergaard Jensen - har valgt at dele formandsopgaverne imellem sig.

Annonce

René Salskov kunne se tilbage på et særdeles turbulent coronaår for medlemmerne af Lemvig Handel.

Har haft det svært

- Mange medlemmer af Lemvig Handel har haft det svært under corona-pandemien. I foråret 2020 holdt vi modsat mange andre byer stadig åbent. I kæmpede en hård kamp. Mange kunder frygtede den ukendte virus og holdt sig nærmest indespærret i eget hjem. Mangel på indtægter blev hverdag for mange af medlemmerne, og især restaurationsbranchen og turisterhvervet blev hårdt ramt. Mens få andre brancher nød godt af nedlukningen og nærmest har haft rekordår, sagde René Salskov.

Lemvig Handel etablerede vareudbringningsordning og en gaveregn af værdikuponer blev uddelt for 200.000 kroner.

- Bestyrelsen sender jer en kæmpe tak for jeres engagement. Tit har tidsfristerne været utrolig korte og svært at planlægge efter, hvilket viser, at pandemien har givet udfordringer på mange fronter, sagde René Salskov til medlemmerne.

Sommeren bragte fornyet håb.

Annonce

Byen blomstrede

- Da sommeren kom, valgte mange danskere heldigvis at holde ferie herhjemme i Danmark, og byen blomstrede igen af handlekraft og virkelyst, sagde René Salskov.

Han fremhævede Lidenlund Onsdage, søndagsåbent samt Streetfood Marked i juli som utrolig vigtige for gæsternes oplevelse af Lemvig.

Nu venter en ny sommer lige rundt om hjørnet

- I Lemvig Handel håber vi, at alle restriktioner hurtigst muligt bliver ophævet, så tilstandene for restauranter, liberale erhverv og butikker normaliseres. Vi håber, at sommeren bringer en masse danske gæster, og at åbne grænser mod syd byder på gensynsglæde med de tyske gæster, som vi i den grad manglede i ydersæsonerne i 2020, sagde René Salskov.


I Lemvig Handel håber vi, at alle restriktioner hurtigst muligt bliver ophævet, så tilstandene for restauranter, liberale erhverv og butikker normaliseres.

René Salskov i Lemvig Handels formandsberetning


Der blev ikke foretaget valg til bestyrelsen. Hvis den nye forening bliver en realitet, skal Lemvig Handel stille med to repræsentanter i den nye bestyrelse i Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce