Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ture på Puch Maxi og iskunst skal være trækplastre

Kør rundt og oplev Vestkysten på en Puch Maxi. Det er en af to nye oplevelser, som Vækstprojektet Thorsminde-Thyborøn har sat i værk. Pressebillede
Kør rundt på en Puch Maxi med en grøn Arla-kasse bag på og få en guidet tur på Vestkysten. Eller tag et smut forbi Iskunsten, der er indrettet i Thyborøns gamle frysehus. Vækstprojektet Thorsminde-Thyborøn er klar med to nye oplevelser.
Annonce

Thorsminde/Thyborøn: Vestkysten skal være en af Nordeuropas foretrukne kystferiedestinationer i 2025.

Det er visionen i Udviklingsplan for Vestkysten, der blev lanceret i 2018. Og for at nå denne vision kræver det dermed, at kystbyerne kommer i spil.


For os er det helt afgørende, at turisterne får et autentisk indblik i destinationens DNA og livet på Vestkysten, og det er det, vi nu forsøger at give på ryggen af en Puch Maxi – så bliver det formentlig ikke mere vestjysk.

Jens Hedevang, naturvejleder.


Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme.

- Med Vækstprojektet Thorsminde-Thyborøn ønsker vi at skabe en naturlig sammenhæng mellem de to kystbyer. Gæster tænker ikke over kommunegrænser, så det er en generel tilgang i vækstprojekterne at samarbejde på tværs af kommunale skel for at skabe stærke destinationer, siger Jacob. R. Kirkegaard Larsen, der er destinationsudviklingschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Om Vækstprojektet Thorsminde-Thyborøn

  • Målet med vækstprojektet er at skabe en ny attraktiv og innovativ destination, der kan fungere som vækstlokomotiv i dansk turisme.
  • Projektet har fokus på bæredygtig turismeudvikling med udgangspunkt i stedets særlige profil: det autentiske havnemiljø, hvor havet og fjorden mødes, og den særlige historie og kultur omkring strandinger og søslag.
  • Denne særlige profil skal gennemsyre både den strategiske fysiske planlægning, kommunikationen og oplevelserne i Thorsminde og Thyborøn
  • Projektet er finansieret af Region Midtjylland, Holstebro Kommune, Lemvig Kommune og Dansk Kyst- og Naturturisme og har et samlet budget på 4,1 millioner kroner.
  • Projektet løber fra 2018 til 2020.
Annonce

Guidede ture på knallert

Turister kan eksempelvis komme med på autentiske, guidede Puch Maxi-ture med de lokale beboere og opleve området på en ny og anderledes måde.

Det hedder Maxi Tours, og det er naturvejleder Jens Hedevang, der står bag konceptet.

- For os er det helt afgørende, at turisterne får et autentisk indblik i destinationens DNA og livet på Vestkysten, og det er det, vi nu forsøger at give på ryggen af en Puch Maxi – så bliver det formentlig ikke mere vestjysk, siger han.

Vækstprojektet har også været med til at sætte en ny attraktion i søen med åbningen af Iskunsten på havnen i Thyborøn.

Iskunsten er indrettet i byens gamle frysehus, som er bygget sidst i 1940’erne.

Det er skabt som et supplement til det isværk, der i sin tid lå på den anden side af gaden og solgte is til fiskekutterne.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nu bygger vi bro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce