Annonce
Lokalavisen Lemvig

Under butiksnedlukningen: Underviser barnebarn og laver småopgaver i butikken

Dorthe Borg har haft DB Lædervarer i Lemvig siden 2003, og hun savner den daglige kontakt med kunderne. Foto: Allan Damgaard
DB Lædervarer er blandt de lukkede butikker i Lemvig. Indehaver Dorthe Borg får tiden til at gå med at undervise det syv-årige barnebarn Gry, og så er hun ofte inde i butikken for at lave småopgaver. Hun savner kundekontakten og tilbyder click and collect.

Lemvig: - Det er jo ikke selvforskyldt, at vi må holde lukket, så vi må forsøge at få det bedste ud af situationen. Men jeg glæder mig virkelig til, at vi må åbne igen. Jeg savner den daglige kontakt med kunderne, siger Dorthe Borg.

Hun er indehaver af DB Lædervarer i gågaden Vestergade i Lemvig, og hendes butik er - ganske som hovedparten af butikkerne i Lemvigs gågader - lukket i øjeblikket. Det skal den foreløbig være frem til den 7. februar.

- Jeg håber virkelig, at vi får lov til at åbne igen til den tid, men jeg kan godt være nervøs for, at restriktionerne bliver forlænget endnu en gang. Det var helt fint, at vi til at begynde med blot skulle have lukket mellem jul og nytår, men den forlængede nedlukning - ad to omgange - har været noget af en mavepuster, siger Dorthe Borg, der har sendt en medarbejder hjem på  lønkompensation.

Dorthe Borg sørger for at udfylde dagligdagen med forskellige gøremål.

- Jeg vil helst holde mig i gang hele tiden, og det glæder mig især, at jeg kan få lov til at være lærer for mit barnebarn Gry på syv år. Jeg hjælper hende med undervisningen derhjemme. Hun går på Udefriskolen i Fabjerg. Det er lidt forskelligt, hvor ofte der er brug for hjælpen, men det er en dejlig opgave, siger Dorthe Borg.

Så laver hun også forskellige småopgaver i butikken.

Annonce

Spreder opgaverne ud

- Jeg kan godt lide at være i butikken, selv om jeg skal holde lukket. Jeg er faktisk ofte i butikken, og så laver jeg nogle småopgaver som at ordne regnskabet eller rydde lidt op. Jeg kunne godt klare disse småopgaver på færre dage, men jeg vil gerne sprede dem ud på flere dage, siger Dorthe Borg.


Jeg er faktisk ofte i butikken, og så laver jeg nogle småopgaver som at ordne regnskabet eller rydde lidt op.

Dorthe Borg, indehaver af DB Lædervarer i Lemvig


Hun bruger også tiden på at gå ture.

Dorthe Borg tilbyder også click and collect - ganske som en række andre butikker i lokalområdet. Her kan kunderne bestille en vare enten digitalt eller via telefonen og så afhente den efterfølgende ved butikkens dør.

- Jeg vil gerne hjælpe mine kunder og yde den bedste service, hvis der skulle være nogen, der står og mangler noget - f.eks. til en gave, siger Dorthe Borg, der har drevet butik i Lemvig siden 2003.

Hun kan se tilbage på et noget mærkeligt 2020. I foråret - hvor coronaen begyndte at hærge hele verden - oplevede Lemvigs butikker en meget stille periode, selv om de ikke var tvunget til at holde lukket. Der var flere, der valgte at lukke. Her passede Dorthe Borg sin butik alene i en periode.

Så faldt smittetallene, og landet lukkede op igen med en hektisk sommer til følge, hvor både lokale og turister var flittige til at handle.

Annonce

2020 var ikke et superår

- Der var virkelig mange folk i Lemvig i løbet af sommeren. Det var utrolig dejligt med denne opbakning. Jeg fornemmer også selv en god, lokal opbakning, men jeg har alligevel ikke haft noget superår i 2020, siger Dorthe Borg.

Det skyldes især, at folk ikke har været ude at rejse som i et normalt år. Den nedsatte rejseaktivitet kan direkte aflæses i salgstallene hos DB Lædervarer.

- Kunderne har ikke skullet bruge det samme antal kufferter og rejsetasker, som de plejer, og det manglende salg i disse varegruppe har ikke kunnet opvejes af et fint salg af mange af vores øvrige varegrupper, siger Dorthe Borg.

Hun har noteret sig, at der ikke har været så mange impulsindkøb sidste år.

- Generelt har folk brugt mindre tid på at shoppe, og det kan jeg sagtens forstå i en tid, hvor der er risiko for smitte. Men det har betyder, at vi ikke har fået det antal impulsindkøb, som vi normalt har, siger Dorthe Borg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce