Annonce
Lokalavisen Lemvig

Under nedlukningen: Hele familien er samlet derhjemme

Michael Larsen (tv) og Henrik Sig Jensen er indehavere af Sport 24 i Lemvig. I denne artikel fortæller Michael Larsen om, hvordan det er at have butikken corona-nedlukket og gå derhjemme. Arkivfoto: Allan Damgaard
Michael Larsen er medejer af Sport 24 i Lemvig. Her under corona-nedlukningen går han derhjemme sammen med resten af familien. Hans hustru er også butiksansat. De har pludselig fået masser af tid sammen med deres to sønner på 4 og 1½ år.

Lemvig: - Det er en mærkelig fornemmelse at gå igennem Lemvigs gågader i øjeblikket. Det er nærmest en surrealistisk oplevelse med alle disse lukkede butikker. Man kan godt sige, at vi er sendt hjem på en lang ferie, men vi ville jo hellere have butikken åbent, siger Michael Larsen.

Han er sammen med Henrik Sig Jensen indehaver af Sport 24 i Lemvig, og butikken med sportsudstyr på hylderne skal ganske som hovedparten af Lemvigs butikker holde lukket i øjeblikket. Foreløbig frem til den 7. februar.

Foruden de to indehavere er der to elever i Sport 24, og desuden er der tre medarbejdere, der er mere løst tilknyttet. Alle medarbejdere er sendt hjem på lønkompensation.

Det er begrænset, hvor meget Michael Larsen og Henrik Sig Jensen opholder sig i butikken.

- Vi har været i butikken for at gøre status, mens ellers har vi stort set ikke været i butikken. Vi må som ejere godt være i butikken og stadig få del i hjælpepakkerne, men vi har valgt at være der så lidt som muligt, siger Michael Larsen.

I stedet har han fået masser af tid derhjemme sammen med resten af familien. Hans hustru, Janni Korsgaard, er også hjemsendt. Hun arbejder hos Kop & Kande i Holstebro. De har sønnerne Noah på 4 år og Lucas på 1½ år.

Annonce

Er ude i naturen

- Vi har pludselig fået masser af tid hele familien sammen, og det er meget hyggeligt. Det har vi normalt ikke i hverdagen. Vi laver mange forskellige ting sammen - der bliver fundet masser af spil og legetøj frem. Noah har været i børnehave et par halve dage, fordi han rigtig gerne ville, men ellers er børnene ikke ude at blive passet. Man anbefaler jo også, at de holdes hjemme, hvis det er muligt, siger Michael Larsen.

Samtidig bliver naturen også brugt.

- Vi har været i skoven og ved havet. Vi var ude ved havet en af de dage, hvor det blæste rigtig meget. Det er godt for drengene at komme ud og få brændt noget krudt af, siger Michael Larsen.

Han sørger også selv for at holde sig i gang, selv om han i øjeblikket ikke kan spille fodbold. Han har gennem mange sæsoner spillet på Lemvig GF's førstehold, men her er der ingen træning i øjeblikket på grund af corona-restriktionerne.

Annonce

Løberute i byen

I stedet løbetræner han tre gange i ugen.

- Jeg løber cirka syv kilometer hver gang rundt i Lemvig. En rute på syv kilometer lyder måske ikke af så meget, men når man tager stationstrapperne og et par af Lemvigs bakker, så ender det med at blive en ganske hård rute, siger Michael Larsen.

Han har - som alle os andre - ikke nogen fornemmelse af, om restriktionerne bliver forlænget.

- Vi håber selvfølgelig, at vi må åbne mandag den 8. februar. Det ville være dejligt. Men vi aner ikke noget. Når vi åbner igen, skal vi til at bytte julegaver - det bliver lidt underligt. Samtidig skal vi finde ud af, hvad vi gør med det normale udsalg. Hvis vi kommer for langt hen, så kan vi jo nok ikke sælge f.eks. vinterjakker, siger Michael Larsen.


Når vi åbner igen, skal vi til at bytte julegaver - det bliver lidt underligt.

Michael Larsen, medindehaver af Sport 24 i Lemvig


Når der nu skal være en nedlukning, så er januar og februar ikke de værste måneder at have lukket i for Sport 24.

Annonce

Ikke den værste tid

- Det er to af årets mere stille måneder. Det havde været værre, hvis det havde været op til jul eller om sommeren, siger Michael Larsen.

Sport 24 i Lemvig tilbyder ikke det såkaldte click and collect, hvor man kan bestille en vare på nettet - eller via telefonen - og hente den ved butiksdøren. Til gengæld har kæden Sport 24 en hjemmeside, der fungerer som normalt - dog kan man i øjeblikket ikke få leveret varen ude i de enkelte Sport 24-butikker.

- Det kommer ikke Sport 24 i Lemvig til gode, når der bliver solgt varer på Sports 24's hjemmeside, men selvfølgelig er man meget velkommen til at bruge vores hjemmeside, siger Michael Larsen.

Det mest optimale for Sport 24 i Lemvig er dog, at man venter med sit eventuelle køb og handler i den fysiske butik, når der igen er åbent.

Annonce

En god sommer

2020 endte med at blive et godt år for Sport 24 i Lemvig, selv om det var et år med store udsving på grund af corona-pandemien.

- Alt gik i stå i foråret, da coronaen ramte landet. I løbet af sommeren gik det til gengæld helt amok. Vi havde en virkelig god sommer, hvor vi også var heldige med, at det var godt shoppevejr. Desuden havde folk flere penge at handle for, fordi de ikke var på ferie i udlandet, siger Michael Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce