Annonce
Lokalavisen Lemvig

Valdemarsmøde om glæden ved at være til

Tidligere højskoleforstander og præst Aage Augustinus taler ved valdemarsmødet tirsdag 15. juni i Lemvig Valgmenighed. Arkivfoto.

Lemvig: Tirsdag 15. juni kl. 19 er der valdemarsmøde i Lemvig Valgmenighed med Aage Augustinus.

Aage Augustinus er cand. mag. i historie og religion og har tidligere været højskoleforstander på Ask Højskole og Rude Strand Seniorhøjskole og valgmenighedspræst i Odder og Gl. Rye.

"Glæden ved at være til" er et livsfilosofisk foredrag, der vil forsøge at indkredse glæden – ikke glæden ved dette eller hint, men glæden ved at være til. Det skriver valgmenigheden i en pressemeddelelse.

Annonce

Det er imidlertid ikke så let med den glæde: Nutidens tankegang gør, at talen om de gode ting er svær, mens talen om elendighed tilsyneladende falder os let. Glæden er ligesom blevet overladt til børn, spejdere, tumper og naturfolk, nærmest som om man skal være dum for at være glad og naiv for at tale om den.

Twain og Løgstrup

Eller som Mark Twain lader en person sige: "Er du glad i dag, er det dit eget problem, der er nok at være ked af".

Med afsæt i filosoffen K. E. Løgstrup, der hævder, at det er vort livs alvorligste forsyndelse, hvis vi går det glædelige forbi, - at glæden med andre ord er at betragte som en forpligtelse, vil temaet dernæst blive belyst gennem fortællingen om tilblivelsen af den færøske forfatter Jørgen Frantz Jacobsens roman "Barbara".

Såvel romanen som omstændighederne ved romanens tilblivelse illustrerer, at livet er stort og godt. Nok indeholder det modgang og lidelse, der modsiger det, men det sætter det ikke ud af kraft. Selve livsmiraklet, at livet findes, og at der ikke blot er ingenting, kan ikke bringes på samme nævner som vore livsomstændigheder.

Livsomstændighederne berettiger ikke til at gå i rette med selve livet, siger Jørgen Frantz Jacobsen – og kunne man tilføje kristendommen.

Foredraget foregår i Forsamlingssalen, Kirkevej 2 i  Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce