Annonce
Lokalavisen Lemvig

Vandborg Karosserifabrik solgt: Det er en god køber og en rigtig beslutning

Michael Gade Nielsen og Søren Nielsen har afhændet Vandborg Karosserifabrik til Sawo. Arkivfoto
Vandborg Karosserifabrik er solgt til Sawo - arbejdspladserne og virksomheden bliver i Lemvig
Annonce

Lemvig: Siden 1913 har Vandborg Karosserifabrik været i familien Nielsens eje, men her 107 år efter er det slut. Fjerde generation af familien, Michael Gade Nielsen, har solgt virksomheden til Sawo pr. 1. juni.

Vandborg Karosseri, der flyttede fra Vandborg til et nybyggeri på Merkurvej i Lemvig, bliver i Lemvig, og medarbejderne fortsætter uændret i virksomheden bortset fra en enkelt, der har valgt andre udfordringer ved ejerskiftet. Michael Gade Nielsen selv fortsætter som sælger inden for Sawo.

- Jeg er glad for, det er en  god køber, som vil føre virksomheden videre og udvikle den, så arbejdspladserne bevares her i Lemvig, siger Michael Gade Nielsen i forbindelse med salget.

Bygningerne var ejet af Michael Gade Nielsens far, Søren Nielsen, og han har solgt dem til virksomhedens nye ejer. Det tager han som en bekræftelse på, at Sawo vil satse på Lemvig i fremtiden.

Annonce

En vanskelig start

Søren Nielsen var den generation, der udviklede virksomheden til den markante virksomhed, det er i dag med 35-40 medarbejdere. Han var fortsat bestyrelsesformand i Vandborg Karosserifabrik.

Det er tre år siden, Michael Gade Nielsen tog over alene.

- Det var en vanskelig start for Michael, der startede med, at vi mistede opbygningen og vedligehold af de grisetransporter, vi egentlig var de eneste, der kunne her i landet. Men det blev flyttet til Østjylland, og dermed mistede vi det produkt, fortæller Søren Nielsen.

Men det betyder ikke, at det er en nødlidende virksomhed, der nu er solgt. Tværtimod. Michael Gade Nielsen har det sidste halve år leveret det største overskud, der har været i virksomhedens historie. Egenkapitalen er solid. Men hvorfor så sælge?

Annonce

Brænder for salg

Det hænger sammen med, at det ikke har været det rette skifte for Michael Gade Nielsen at gå fra medejer sammen med sin far til at være ene på direktørposten. Michael Gade Nielsens styrke er salg, og det er det, han brænder for. Det er senest udmøntedes i en kæmpe-ordre fra Falck omfattende 132 biler  over to år.

- Da der så er kommet besked om, at alle producenter inden for vort område i Europa skal dokumentere på en langt mere omfattende måde end tidligere, så ville der være meget, som ville belaste Michael i fremtiden. Jeg har fuld forståelse for, at det har været svært at tage over som en ny generation, og det har været en meget hård belastning for ham. Derfor har det været en god idé at slå til, da der kom et købstilbud fra Sawo. Det har jeg fået tidligere, uden jeg har ment, det var det rigtige. Men i den nuværende situation var det bedst at slå til. Jeg kunne erfare under forhandlingerne, at det ville være den rigtige ejer, og at der vil komme noget godt ud af det, siger Søren Nielsen.

Annonce

En god køber

Det mener Michael Gade Nielsen også, og han er glad for, at han i sit fremtidige arbejdsliv kan koncentrere sig om sin spidskompetence salg, og at virksomheden samtidig kan køre videre, som den har gjort til nu. Også selv om den ikke længere er i familiens eje.

- Det er en god køber, der kan udvikle virksomheden, så det er den bedste løsning. Vi ville kunne have fortsat på den gamle måde, men der ville samtidig også opstå nogle udfordringer, og så er det ikke sikkert, denne mulighed ville være her til den tid, siger Michael Gade Nielsen.

Han fortsætter som sælger i Sawo, og det er Søren Kallesø, der overtager den daglige ledelse af det, der nu er en afdeling af Sawo på Merkurvej i Lemvig.

Sawo har 16 afdelinger fordelt over hele landet, og der er 450 medarbejdere i virksomheden. Administrerende direktør Ivan Chrost oplyser, at Sawo har 12 sælgere, som fremover er i marken for blandt andet at betjene virksomhedens nye afdeling i Lemvig.

Ud over den nuværende ordre til Falck har Vandborg Karosserifabrik for eksempel også eneforhandling af de smarte Hoeflon Minikraner, som er en kran, der "pakkes" så meget, at den kan køres ind gennem en almindelig indgang, og så spredes ud og fungere som en kran inde i bygningen.

- Michael og jeg har haft 10 gode år sammen på virksomheden. Vi har suppleret hinanden godt med vore forskellige kompetencer, og det har været med til, at virksomheden har kørt solidt gennem de mange år,  siger Søren Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Kunstnere på glatis

Lokalavisen Lemvig

Åbent hus i tre haver

Annonce